Objavljeno: 08/12/2016

13. prosinca u 10 sati otvorenje KTC-ova centra u Grubišnom Polju

Tu suradnja KTC-a i Grada ne završava: zaživjet će i poljoapoteka, a pregovara se i o plasteničkoj proizvodnji za potrebe toga trgovačkog centra

/slika/vijesti/2016/2016_12/2016_12_664_x_495/161208_ktc.jpg

Radovi na izgradnji KTC-ova supermarketa u Grubišnom Polju odlično napreduju prema samom kraju, pa će sukladno planovima i najavama iz toga domaćega trgovačkog lanca, centar svoja vrata za kupce otvoriti 13. prosinca u 10 sati. Time će Grubišno Polje dobiti još jedan trgovački centar kao dobrodošao dio ukupne ponude u našem gradu.
No, tu planovi suradnje Grada Grubišnoga Polja i KTC-a ne staju. Naime, dogovoreno je da će u Grubišnom Polju zaživjeti i KTC-ova poljoapoteka. U tom je smislu KTC Gradu već dostavio pismo namjere kojim traži gradski prostor veličine 600 četvornih metara, kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Nadalje, lokalna uprava s KTC-om pregovara i o mogućnosti proizvodnje povrtlarskih kultura kroz plasteničku proizvodnju, za što Grad ima dobro rješenje od poljoprivrednog zemljišta do potrebne infrastrukture.
–Završetak vizije odnosno projekta nakon poljoprivredne ljekarne bi bili plastenici, odnosno proizvodnja povrtlarskih kultura za potrebe KTC-a na našem prostoru zajedno s kooperantima. To je onaj dio koji nas najviše zanima, onaj koji zapošljava i samozapošljava ljude i tako rješava problem većeg zapošljavanja i pokreće proizvodnju-kazao je gradonačelnik.
Tu se računa ne samo na proizvode s područja Grubišnoga Polja već šire regije. Osim toga, u okviru plasteničke proizvodnje, koja bi bila smještena u industrijskoj zoni računa se na toplinsku energiju tamošnjih pogona na obnovljive izvore energije.(RGP)