Objavljeno: 12/08/2016

2. rujna završni party kao oproštaj od 'Ljeta u gradu'

Projekt 'Ljeto u gradu' organizirali su CIK dr. Franjo Tuđman i Gradska knjižnica Mato Lovrak kako bi slobodno vrijeme gradske mladeži ispunili aktivnostima

/slika/vijesti/2016/2016_08/2016_08_664_x_495/160812_drustvene_igre.jpg

Današnjim susretom u okviru kojega su najmlađi Grubišnopoljci igrali društvene igre u prostoru Gradske knjižnice Mato Lovrak, završava projekt nazvan 'Ljeto u gradu', kojim su Gradska knjižnica Mato Lovrak i Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman nastojali popuniti prazninu koja se u svakoj sredini uobičajeno pojavljuje u ljetnim mjesecima.
Projekt je počeo krajem lipnja takozvanim 'Ljetnim partyjem', koji je svojim sadržajem oduševio djecu i mlade. Nastavilo se sportskim igrama, izletom na Baru, igranjem gumi-gumija, te posebno zanimljivom Potragom za blagom, uz okviru koje su djeca prema posebno napravljenoj karti tražili skriveno blago u gradskom parku.
Desetak mladih danas se, pak, okupilo u knjižnici i vrijeme kratilo igrama poput 'Čovječe ne ljuti se', 'Monopoly', kartanjem i sličnim.
Među mnogima koji su bili redoviti na svim aktivnostima bila je i Mia Dimač, koja kaže da je jako zadovoljna aktivnostima i sadržajem. I Jelena Ćafor, zamjenica ravnateljice Gradske knjižnice, uime organizatora ističe da je zadovoljna odazivom djece.
Iako bi današnjim igranjem društvenih igara i službeno trebao završiti projekt 'Ljeto u gradu' ipak će biti dodan još jedan događaj.-Budući da je bio velik odaziv na 'ljetni party' organiziran na početku praznika, na zahtjev i prema želji djece smo odlučili organizirati još jedan party koji će biti održan posljednjega petka uoči početka školske godine, odnosno 2. rujna-pojašnjava J. Ćafor. Dakle, i toga petka uoči početka školske godine sudionici završnoga partyja mogu očekivati brojne zanimljive sadržaje.
Ovome valja dodati da iako su iscrpljene sve aktivnosti predviđene projektom 'Ljeto u gradu' knjižnica će do početka školske godine i dalje svakoga utorka u 11 sati održavati kreativne radionice koje su, kako je posvjedočila Ćaforova, vrlo posjećene.(RGP)