Objavljeno: 04/12/2018

Advent u Grubišnom Polju donosi brojna događanja

Brojne su aktivnosti, među kojima i Božićni sajam, dogovoreni na sastanku gradskih čelnika s udrugama i ustanovama

/slika/vijesti/2018/2018_12/2018_12_664_x_495/181204_advent_najava.jpg

Predblagdansko vrijeme u Grubišnom Polju bit će obilježeno tijekom tri dana, dogovoreno je na sastanku predstavnika Grada Grubišnoga Polja i udruga i ustanova koje sudjeluju u aktivnostima na promociji grada.
Prvi dan je ponedjeljak 17. prosinca kada će od 9 do 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića ispred zgrade Gradske uprave biti održan tradicionalni božićni sajam. Potom slijedi Advent u Grubišnom Polju koji će se na lokaciji ispred zgrade Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman odvijati u četvrtak 20. i petak 21. prosinca od 17 do 20 sati. Prvoga dana Adventa u Grubišnom Polju bit će održan božićni koncert Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, a u petak božićni koncert CIK-a dr. Franjo Tuđman i Dječjega vrtića Tratinčica. Oba koncerta počinju u 18 sati. I ove godine će u okviru Adventa u Grubišnom Polju aktualna biti lani postavljena Kuća Djeda Božićnjaka. Novost su žive jaslice, a nakon koncerata bit će puštani lampioni.
Građani mogu računati i na toplu i slasnu zakusku poput kuhanih kobasica, čaja i kuhanoga vina. Predblagdanskim aktivnostima valja pridodati i kićenje grada koje je već započelo. Uz dosadašnje ukrase koje će biti postavljeni uzduž ulica i središta, bit će pridodani novi za koje je Grad izdvojio 50 000 kuna, pa će kićenje grada stajati ukupno 70 tisuća kuna.(RGP)