Objavljeno: 05/02/2019

Ana Milić Zapotocky nova je predsjednica Češke besede Velikih i Malih Zdenaca

Tajnicom je imenovana Vesna Ružička, a blagajnicom Josipa Dobrijević

/slika/vijesti/2019/2019_01/2019_01_664_x_495/190205_milic.jpg

Nakon što je na izbornoj skupštini 26. siječnja izabrano, 15 predsjedništvo Češke besede Velikih i Malih Zdenaca je krajem prošloga tjedna odlučilo novom predsjednicom te češke manjinske udruge nakon dosadašnje Ive Vekić imenovati Anu Milić Zapotocky, članicu predsjedništva udruge od njezina reosnutka prije 18 godina. Tajnicom je imenovana Vesna Ružička, a blagajnicom Josipa Dobrijević.
Ana Milić Zapotocky će s kormilom u ruci Češku besedu Velikih i Malih Zdenaca nastaviti kretati u dosadašnjem smjeru, a to je ponajprije održavanje češke kulturne tradicije. Pri tomu očekuje pomoć kako predsjedništva tako i velikog dijela od 155 članova, koliko ih ta manjinska udruga broji. A kako kaže među njima nisu samo pripadnici češke, već i drugih nacionalnih manjina i većinskoga naroda.
Nova predsjednica ističe kako je nezanemariv problem taj što je sve manje mladih koji se odlučuju sudjelovati u radu udruge poput Češke besede, posebice jer je riječ o radu za koji nema naknade. No, pred udrugom su i ove godine brojne redovne aktivnosti, a kako je prvi puta osnovana prije 95 godina radit će se na tomu da se i ta vrijedna obljetnica ove godine obilježi.
Na sjednici su bili i zamjenica gradonačelnika iz redova češke nacionalne manjine Ana-Maria Štruml-Tuček i zamjenik Zlatko Pavičić.(RGP)