Objavljeno: 13/06/2017

Ana-Maria Štruml-Tuček izabrana za predsjednicu Saveza Čeha u RH

Na još jednom vrijednom imenovanju svojoj zamjenici čestitke je uputio i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh

/slika/vijesti/2017/2017_06/2017_06_664_x_495/170613_ana-maria-savez.jpg

Ivanovoselčanka Ana-Maria Štruml-Tuček, koja je na proteklim lokalnim izborima izabrana za zamjenicu grubišnopoljskoga gradonačelnika iz reda češke nacionalne manjine, protekloga je vikenda izabrana i za predsjednicu Saveza Čeha, krovne asocijacije te nacionalne manjine u Hrvatskoj.
Na skupštini, na kojoj je od ukupno 112 sudjelovalo 104 delegata iz trideset i jedne Češke besede, odnosno obrazovnih institucija te manjine i samoga Saveza, Ana-Maria Štruml-Tuček dobila je 71, a njezina protukandidatkinja, dosadašnja predsjednica Saveza Libuša Stranjik, 33 glasa.
A-M. Štruml-Tuček je za Radio Grubišno Polje kazala kako će nastaviti rad Saveza na kulturi i obrazovanju, nastaviti započete projekte, ali i ponešto promijeniti rad Saveza. Na samom je početku najavila obilazak svih čeških beseda u Hrvatskoj, kako bi doznala njihove planove i želje i sukladno njima pripremila i plan rada Saveza na zadovoljstvo svih.
Na još jednom vrijednom imenovanju svojoj zamjenici čestitke je uputio i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, navodeći kako će s tim imenovanjem ojačati i pozicija Grada Grubišnoga Polja.
Podsjetimo, na prijedlog nekoliko Čeških beseda Ana-Maria Štruml-Tuček se i prije četiri godine kandidirala za tu dužnost, ali je kandidaturu povukla, te se sada uspješno vratila toj ideji.(RGP; foto: privatni album A-M.Š-T.)