Antonela Bukovac, Jan Roček, Ivona Horak i Klaudija Ahac - osnovci superodlikaši !

U osnovnoj školi zadovoljni uspjehom jer će 429 od 432 učenika najasen krenuti u viši razred

Antonela Bukovac, Jan Roček, Ivona Horak i Klaudija Ahac - osnovci superodlikaši !

Grubišnopoljskim osnovcima danas su uručene svjedodžbe o završenim razredima. Naravno, onima koji su ih završili. A takvih je - za sada - 426. Naime, troje učenika će nagodinu ponavljati razred, dok će ih od ukupno 29 koji su morali na popravni ispit, troje u kolovozu imati drugu priliku ocjene pretvoriti u pozitivne. Uspiju li, najesen će u viši razred prijeći 429 od 432 učenika koliko ih je školu pohađalo u tek završenoj školskoj godini, doznajemo od školske pedagoginje Rajke Dražić Lužanić.
-Među učenicima je 136 odlikaša u nižim i 67 u višim razredima. Primijeti se razlika, ali niži razredi su takvi. Kada djeca krenu u više razrede, sve je drugačije, ozbiljnije, teže i zahtjevnije i odražava se na uspjehu-rekla je pedagoginja, dodavši i da je ovogodišnji uspjeh učenika u okviru uobičajenog u proteklih nekoliko godina i po pitanju odlikaša, ponavljača i popravljača.
Danas je na svečanosti u školi ravnatelj Drago Pušić zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Daliborom Jurinom dodijelio nagrade učenicima koji su kroz cijelo školovanje imali zaključene samo petice. Ove godine to su Antonela Bukovac, Jan Roček, Ivona Horak i Klaudija Ahac.
Antonela i Jan su pojasnili kako doći do tog zavidnog uspjeha.-U svaki je uspjeh potrebno uložiti puno truda i rada, učenja. Kada imaš neki cilj do kojega ti je stalo, ako ga želiš puno ga je lakše ostvariti-kaže Antonela, a Jan dodaje.-Puno sam slušao na nastavi i učio koliko je bilo potrebno. Nisam imao potrebe puno raditi, no za natjecanja sam dosta vježbao-rekao je.
Ravnatelj Pušić je učenicima poručio da je najvažnije to što su stekli znanje koje će im trebati kada se upišu u srednju školu, koju je nazvao važnim životnim odabirom. Jurina je, pak, rekao da će znanje koje su primili koristiti cijloga života i ubuduće ga nadograđivati.
Danas su za ostvaren uspjeh na natjecanjima znanja nagrađeni i Lana Pokorni, Ariana Kazda, Bojana Vekić i Benjamin Takač.


  Povratak na: Novosti