Objavljeno: 24/06/2016

Antonija Đelekovčan je učenica generacije - ne zna za ocjenu manju od 5 !

Već tradicionalno održana završna svečanost Srednje škole Bartola Kašića s dodjelom priznanja i nagrada najboljima

/slika/vijesti/2016/2016_06/2016_06_664_x_495/160624_ss_zavrsna.jpg

Srednja škola Bartola Kašića je i na kraju ove nastavne godine u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje „Dr. Franjo Tuđman“ upriličila završnu svečanost na kojoj su pobrojana dostignuća učenika i škole, te uručena priznanja i nagrade zaslužnima. Maturantica 4. razreda gimnazije Antonija Đelekovčan proglašena je učenicom generacije zbog čega je nagrađena najvećim priznajem škole plaketom s likom Bartola Kašića.
Naime, Antonija je sva četiri razreda završila s prosjekom 5,0. Zanimalo nas je koji je recept za takav uspjeh.-Nema određenog recepta. Ako se želi postići takav cilj, valja biti uporan. Pola posla je slušanje na nastavi, a  upravo sam to i radila, tako da doma nisam imala puno posla, već ponoviti prije ispita-kaže Antonija. Pred njom, kao i pred ostalim kolegama koji će školovanje nastaviti na visokim školama, je polaganje državne mature. No, i to je u njezinu slučaju mačji kašalj jer je napravila odlične temelje u protekle četiri godine, pa joj sada valja samo ponoviti gradivo prije izlaska na pojedini ispit državne mature. Planira upisati medicinski fakultet, pa joj uza čestitke na dosadašnjemu uspjehu želimo i uspješan upis na željeni fakultet !
Na svečanosti Srednje škole Bartola Kašića dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima i radnicima škole za doprinos na radu i izvanredne rezultate u učenju, znanju i vještinama tijekom obrazovanja i na raznim smotrama i natjecanjima. Osim Antoniji Đelekovčan učenicima je dodijeljeno ukupno 116 priznanja: od onih za uzorno vladanje i odličan uspjeh iz svih predmeta na kraju ove nastavne godine, preko onih za uspjehe na županijskim i međužupanijskim natjecanjima, na državnom natjecanju Samostalnih istraživačkih radova iz povijesti, te za postignut uspjeh u međunarodnom projektu Klokan bez granica. Uručeno je i 65 priznanja članovima Učeničke zadruge Kockavica, dok su i djelatnici škole za doprinos na radu nagrađeni dodatnim danima godišnjega odmora.
Uime gradonačelnika Zlatka Mađeruha učenicima i djelatnicima škole čestitke uputila je pročelnica Stručne službe Marija Jungić, koja je zajedno s ravnateljem Jozom Matoševićem uručivala diplome i nagrade, dio kojih je osigurao Grad Grubišno Polje. (RGP; foto: SŠ Bartola Kašića)