Objavljeno: 17/10/2017

Biskup poručio vjernicima: vjeru pretočiti u svoja srca i da ona bude snaga života !

U župi sv. Josipa u Grubišom Polju, središtu garešničkoga dekanata, održana svećenička korona koju je predvodio biskup bjelovarsko-križevački msgr. Vjekoslav Huzjak

/slika/vijesti/2017/2017_10/2017_10_664_x_495/171017_korona.jpg

Danas na spomendan Ignacija Antiohijskog, u župi sv. Josipa u Grubišom Polju, koja je središte garešničkoga dekanata, održana je svećenička korona dekanata koju je predvodio biskup bjelovarsko-križevački msgr. Vjekoslav Huzjak.
Na susretu se raspravljalo o temama vezanima uz evangelizaciju, katehizaciju i druge aktivnosti koje crkva i svećenici svojim radom i djelovanjem čine da bi, kako je rekao biskup Huzjak, navijestili živog i uskrslog Krista, koji je naše spasenje i naša nada.
-U tom ste smislu i svi vi bili prisutni na tom sastanku, jer kada se razgovara o tome što crkva čini, onda se govori o tomu što mi svi zajedno - svećenici predvođeni biskupom i u zajedništvu s vjernicima – činimo ovome svijetu prije svega da bismo sami produbili, ojačali svoju vjeru, a potom da bismo u okolnostima svijeta u kojemu živimo, tom istom svijetu naviještali Isusa Krista-poručio je biskup Huzjak vjernicima u uvodnom dijelu svete mise koju je nakon korone zajedno sa svećenicima garešničkoga dekanata služio u grubišnopoljskoj crkvi sv. Josipa.
Msgr. Huzjak je poručio da bi svi trebali živjeti svoju vjeru: ne samo znati izreći istine vjere i molitve, već postići i rast u vjeri na način da sve naučeno pretoče u svoje srce i da to bude snaga njihova života.(RGP)