Objavljeno: 18/05/2017

Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja je korisnicima podijelio 73 humanitarna paketa hrane

Aktivnost je to u sklopu projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku naziva 'Projekt za hranu Europskog socijalnog fonda FEAD'

/slika/vijesti/2017/2017_05/2017_05_664_x_495/170518_centar_pomocukuci.jpg

U razdoblju od 10. do 17. svibnja Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja je kao suradnik Gradskog društva Crvenoga križa sudjelovao u provedbi projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku naziva 'Projekt za hranu Europskog socijalnog fonda FEAD - Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.'
Projektom "Humanitarni paket za Slavoniju 1", Centar za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja je korisnicima podijelio 73 humanitarna paketa hrane i to onim korisnicima koji su stariji od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem do 1.500 kuna, odnosno do 2.000 kuna za dvočlano kućanstvo.
-Korisnici su ugodno iznenađeni humanitarnim paketom hrane jer sve potrebne podatke smo pripremili još u studenom prošle godine i projekt je također najavljen u Planu rada Centra za pomoć u kući  za 2017. godinu, stoga smo vrlo sretni i zadovoljni što na neki način možemo pomoći korisnicima koji primaju vrlo niske mirovine ili su korisnici socijalne skrbi-rekla je ravnateljica Centra Dijana Šeliš.
Podjela humanitarnih paketa hrane će trajati prema redoslijedu prioriteta sve do isteka zaliha. (RGP; foto: Dijana Šeliš)