Objavljeno: 20/10/2015

Dan jabuka odličan uvod u sutrašnju manifestaciju Dana kruha

Učenici su pripremali razne kolače, palačinke, kompot, izrađivali likovne uratke, pa čak i lutkice od jabuka, te su na kraju uglazbili pjesmicu o jabukama

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151020_dan_jabuka.jpg

Učenici nižih razreda Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića danas su zajedno sa svojim učiteljima obilježili sutrašnji Međunarodni dan jabuka. Naime, organizacija Common garden 21. listopada 1990.  godine je na skupu u londonskom Covent Gardenu inicirala obilježavanje toga dana, kako bi upozorila na raznolikost i bogatstvo lokalne posebnosti.
Tako su učenici sudjelovali u različitim aktivnostima. Svaki je učenik u školu donio jednu jabuku, te im je pojašnjeno kako je ona pravi izvor zdravlja, o čemu govori i uzrečica: 'Jedna jabuka na dan, doktor i kuće van!' -Pripremali smo razne kolače, palačinke, kompot, izrađivali likovne uratke, pa čak i lutkice od jabuka, te smo na kraju uglazbili jednu pjesmicu o jabukama. Na kraju smo se svi osladili i bili smo sretni i veseli-kazala je učiteljica Lidija Heršil.
Dan jabuka je dobar uvod u sutrašnje obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naime, kao i nekoliko prošlih godina u organizaciji Grada Grubišnoga Polja, Turističke zajednice, Dječjega vrtića Tratinčice, Osnovne škole i Srednje škole Bartola Kašića, te medijskim pokroviteljstvom Radija Grubišnoga Polja sutra će u Velikim Zdencima i grubišnopoljskom cintoru biti obilježeni Dani kruha. Uz brojnim delicijama krcate stolove, vrtićarci i učenici će održati i prigodan program na temu zahvalnosti za plodove zemlje. (RGP; foto: OŠ I.N. Jemeršića)