Objavljeno: 08/09/2014

Danas u grubišnopoljske škole zakoračilo 727 učenika

423 učenika je u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića, a 304 u Srednjoj školi Bartola Kašića. Od najvećih novina je uvođenje e-dnevnika u SŠ Bartola Kašića

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_08_poc_skolske_godine.jpg

Prvo ovogodišnje zvono zazvonilo je jutros u 8 sati i u dvjema grubišnopoljskim školama. U klupe osnove Ivana Nepomuka Jemeršića sjelo je ukupno 423 učenika, među kojima ih je u prvim razredima 43 u matičnoj, šestero u područnom odjeljenju u Velikim Zdencima, te četvero u ivanovoselskoj područnoj školi. Iako ukupan broj djece nije drastično smanjen u odnosu na lanjsku godinu, ipak je jedno razredno odjeljenje u školi manje.
Je li ta činjenica, kako se nagađalo uoči početka nove školske godine nagađalo, dovela do situacije u kojoj su neki nastavnici tehnološki višak ?–Nažalost je. Tri su nam osma razreda 'izašla' a formirali smo samo dva peta, tako da je jedan dio učitelja proglašen tehnološkim viškom. Međutim, tri su učitelja otišla u mirovinu. Za sada, mislim, da su se putem Povjerenstva za raspored tehnološkoga viška uglavnom svi snašli-potvrdio je ravnatelj škole Drago Pušić. Među novinama, kao i ostatku Hrvatske, našli su se novi udžbenici i građanski odgoj, dok je škola tijekom praznika okrečena, očišćena i pripremljena za nastavu.

U Srednju školu Bartola Kašića danas su u klupe sjela 304 učenika, što je tek četiri manje negoli lani, dok je u klupe te škole po prvi puta sjelo 84 učenika, jedan više negoli lani. Jozo Matošević, ravnatelj srednje škole:-304 učenika raspoređena su u 11 različitih programa 11 različitih zanimanja, u 14 razrednih odjela. Među njima su četiri razreda gimnazije i četiri tehničkih razreda, šest razrednih odjela strukovnih programa u kombiniranim razrednim odjelima-navodi ravnatelj.
Velika novost u toj školi je uvođenje elektronskih dnevnika. Naime, nakon što su nastavnici te škole izrazili spremnost za uvođenje takvoga sustava, stiglo je i odobrenja Bjelovarsko-bilogorske županije i Carneta.-Zahvaljujući Županiji i grubišnopoljskom gradonačelniku škola je opremljena računalima i infrastrukturom. Svaka učionica je dobila računalo i više se ne nose razredne knjige i imenici-dodaje ravnatelj.
Sve je to sada u informatičkom obliku, dostupno svim nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima.-Svi učenici škole imaju svoje lozinke pomoću kojih mogu pogledati stanje u imeniku. Roditelji će putem svoje djece također moći doći do tih informacija od kuće. Moći će doznati je li učenik bio ili nije bio na nastavi, kakvu je ocjenu dobio, što je nastavnik zabilježio u smislu napredovanja učenik, koji su nedostaci-pojašnjava Jozo Matošević.(RGP)