Dančilović: Cilj nam je prikupiti potpise deset posto Grubišnopoljaca

Do sada je za provedbu referenduma protiv takozvanoga outscoringa u Grubišnom Polju prikupljeno 300 potpisa, odnosno polovica plana.

Dančilović: Cilj nam je prikupiti potpise deset posto Grubišnopoljaca

Prikupljanju potpisa za pokretanjem referenduma za zakon protiv takozvanog outscoringa, koje se u Hrvatskoj  provodi od 5. do 18. lipnja, u Grubišnom Polju se priključio i Sindikat hrvatskih učitelja. Kako pojašnjava Miroslav Dančilović, povjerenik toga sindikata u Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića, riječ je o zakonu koji bi zaštitio, odnosno u sustavu javnih državnih službi ostavio tehničko pomoćno osoblje, koje vlada planira izdvojiti i gurnuti u privatne ruke.
-Do sada smo prikupili oko 300 potpisa. Naš je zadatak prikupiti 10 posto od broja stanovnika. Ako se u cijeloj Hrvatskoj skupi 10 posto, a to je oko 375 000 potpisa, to znači da Vlada ne može tehničko i pomoćno osoblje izbaciti iz sustava, već cijela Hrvatska mora ići na referendum, pa što odluče-kaže Dančilović.
Grubišnopoljski povjerenik Sindikata hrvatskih pojašnjava da je u grubišnopoljskom slučaju osnovne škole zajedno s područnim školama riječ o 13 osoba koje bi trebale biti iz državne službe prebačene u privatne ruke.-Nije stvar u tomu da odu. Ono što dokazujemo Vladi i Ministarstvu je to da ne možemo biti bez tehničkog osoblja. Ja razumijem da u u pojedinim državnim službama gdje su odrasli te osobe mogu doći poslijepodne počistiti i pospremiti. Ali u školama je to nemoguća misija. Jednako kao i u bolnicama-zaključuje Dančilović.(RGP)


  Povratak na: Novosti