Objavljeno: 01/08/2014

Djeca slikala na temu očuvanja okoliša i zaštite prirode

Udruga osoba s invaliditetom Grubišnoga Polja bila je domaćin radionice u Dječjem vrtiću Tratinčici, koju je predvodio grubišnopoljski umjetnik Ivan Novačić Čiči

/slika/vijesti/2014/2014_08/2014_08_664_x_495/01_08_likovna_radionica.jpg

Udruga osoba s invaliditetom Grubišnoga Polja jučer je bila domaćin likovne radionice održane u prostoru Dječjega vrtića Tratinčice. U radionici, koju je predvodio grubišnopoljski umjetnik Ivan Novačić Čiči, sudjelovala su djeca vrtićke skupine Pčelice, te djeca s poteškoćama u razvoju, članovi te Udruge. U okviru radionice mališani su stvarali različitim tehnikama.
-Djeca su crtala na temu očuvanja okoliša, zaštite prirode i skupljanja starog papira. Njihovi radovi bit će temelj za izradu plakata kojim ćemo pokušati građane potaknuti da nam se priključe u akciji skupljanja staroga papira-pojašnjava Alenka Soldan, tajnica udruge. Naime, Udruga će akciju prikupljanja staroga papira provesti 16. rujna u povodu Međunarodnog dana zaštite i očuvanja ozonskoga omotača.-Toga dana ćemo u vrtiću prikupljati stari papir  i uputiti ga na reciklažu-kaže Soldanova.
Uz Udrugu osoba s invaliditetom Grubišno Polje organizator radionice bio je i Dječji vrtić Tratinčica uz potporu Grada Grubišnoga Polja.-Radionica je provedena zahvaljujući financijskoj podršci Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah" u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva-zaključuje Alenka Soldan.(RGP)