Objavljeno: 13/11/2014

Dvodnevni 12. Gospodarski sajam - sajam sira u subotu otvara vrata

Na sajmu će svoje proizvode izlagati 107 izlagača koji dolaze iz svih županija kontinentalne Hrvatske i susjedne Republike Mađarske.

/slika/vijesti/2014/2014_11/664_x_495/11_12_sajam_najava.jpg

Grad Grubišno Polje uz suorganizaciju Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskog sajma d.o.o. i ove godine organizira Gospodarski sajam - sajma sira. Ovogodišnji 12. Gospodarski sajam – sajam sira bit će održan 15. i 16. studenoga 2014. u školsko športskoj dvorani osnovne škole I. N. Jemeršića Grubišno Polje.
Na sajmu će svoje proizvode izlagati 107 izlagača koji dolaze iz svih županija kontinentalne Hrvatske i susjedne Republike Mađarske. Sajam je i degustacijsko - prodajnog karaktera uz prezentacije novih proizvoda, stručne skupove i zabavno-folklorni program. Ovaj sajam sira zamišljen je da pored sirara okupi i druge izlagače vezane uza stočarstvo i proizvodnju sira, tradicijske obrte i zanate, razvoj seoskog turizma i sve ostale privrednike, ustanove i udruge s područja Republike Hrvatske i susjednih država.
Na sajmu će biti održano pet stručnih predavanja. U  bogatom kulturno zabavnom programu u subotu će nastupiti folklorne skupine iz šire regije, a u nedjelju nastupaju folklorne skupine nacionalnih manjina, koje će ujedno predstaviti svoje nacionalne kuhinje.
Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ocjenjivao je 38 dostavljenih uzoraka mliječnih proizvoda. Od toga je 29, odnosno 76 posto, uzoraka nagrađeno medaljama: 18 zlatnima, pet srebrnima i šest brončanima. I ove godine će godine na sajmu sireve ocjenjivati posjetitelji. Sajam će prvoga dana biti otvoren od 9 do 18 sati, a drugoga dan od 9 do 15 sati. PROGRAM SAJMA