Objavljeno: 08/09/2014

Garešnička 'Kurbla' Grubišnopoljcima predstavila stare limene ljubimce

Oltimer reli odvozilo je 80-ak sada pomalo zaboravljenih modela iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća.

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_08_kurbla_1.jpg

Osamdesetak automobila i motocikala iz Hrvatske, Srbije i BiH, okupljenih pod zastavom garešničke udruge „Kurbla“, u subotu je odvozilo tradicionalni deseti oldtimer reli, u okviru kojega su u subotu u 16 sati, krenuvši iz Garešnice svratili u i Grubišno Polje. Tako su naši sugrađani među mnoštvom starih vozila mogli razgledavati i terence iz drugog svjetskog rata, te brojne druge nekada popularne i moderne, a sada pomalo zaboravljene modele iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća.
Borislav Golenko, tajnik Kurble, izdvojio je samo neke koji se mogu nazvati najstarijima.-Motocikl DKW iz vremena od prije II. Svjetskoga rata, te džip iz četrdesetih godina prošloga stoljeća-kazao je. Golenko je pojasnio kako se postaje zaljubljenik u stara vozila, hobi koji ponajprije odnosi dosta novca, a zauzvrat daje lijep osjećaj zadovoljstva.
-Oduvijek sam volio stare stvari. S tim se najprije počne. Prvo vam u ruke padne kakav bicikl pa se dotjera, pa motor. Kada to jednom krene sve više i više težite pronalaziti, uređivati, slagati. To je na neki način bolest-navodi B. Golenko.
Goste relija dočekali su i ugostili čelnici Grada i Turističke zajednice, te su gosti ujedno imali prilike razgledati prostorije Udruge Bilogora '91.(RGP)