Objavljeno: 02/05/2014

Gospodarski sajam

Kako bi prezentirao svoje gospodarstvo Grad Grubišno Polje je 2003. godine po prvi puta u školskoj sportskoj dvorani organizirao Gospodarski sajam.

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151124_13_sajam_nagradeni.jpg

Pozivnica za 17. Gospodarski sajam - sajam sira  PDF   DOC
Prijavnica za sudjelovanje na 17. Gospodarskom sajmu - sajamu sira   PDF    DOC
Prijavnica za sudjelovanje na ocjenjivanju sira   PDF   DOC

Shema izložbenih prostora
Popis izlagača

U suradnji s tvrtkom Barek digital oživljena je i Internet stranica Gospodarskoga sajma – sajma sira. Stranica donosi informacije o svakom od izlagača, dostupne su fotografije proizvođača te njihovi kontakt podaci
Što stranica sve donosi pogledajte na: https://sajam-sira.com/

Odluka o donošenju godišnjega plana Grada Grubišnoga Polja  za sudjelovanje na poslovnim sajmovima u 2016. godini

Kako bi prezentirao svoje gospodarstvo Grad Grubišno Polje je 2003. godine po prvi puta u školskoj sportskoj dvorani organizirao Gospodarski sajam, koji je tada imao gospodarsko-obrtničko obilježje. Iako je prva godina sajmovanja bila odlična, slijedeće su pokazale tendenciju pada zanimanja posjetitelja. Stoga je Grad uz pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarskoga sajma, događaj specijalizirao i obukao mu ruho Sajma sira. Ideja se pokazala punim pogotkom.
Na prvom sajmu sira, održanom 2006. godine, nastupilo je oko 70 izlagača od kojih su dvadeset i pet bili vezani za mlijeko i mliječne proizvode. Na otvaranju sajma istaknuto je kako je upravo Grubišno Polje, kao područje na kojemu posluje jedna od najvećih hrvatskih mljekara Zdenka, idealno mjesto održavanja takvoga sajma, te kako sajam ima sve izglede postati nacionalnom smotrom sira.
 

Šampioni dosadašnjih sajmova:

2006. godine - Prgica Ivke Stručić iz Križevaca.
2007. godine - Svježi krem sir Belja d.d.,
2008. godine - Dimljeni kozji sir OPG Darije Geto iz Luga; Dimljena prgica OPG Juranić iz Velikoga Trojstva; Svježi sir OPG Mutavđija iz Grede, Pet sireva Agrolagune Poreč
2009. godine Meki kozji sir s crnim kimom i Meki kozji sir sa zatarom OPG Bilogorka iz Velikoga Grđevca; Kozji sir Tip Caciotta PZ-a „Slavonski Biser“ iz Čačinaca; „Crni bodul“ OPG Vesne i Mirjenka Mrakovčića iz Krka.
2010. godine Dimljeni kvargl s češnjakom OPG-a Juranić iz Višnjevca; Slatko vrhnje OPG-a Jareš iz Donjih Sređana; Trapist "Marija zvijezda" Livač d.o.o. iz Zagreba.
2011. godine Kozji sir s vlascem OPG Nade Bajević iz Grešnice.
2012. godine Velebitski tvrdi sir od ovčjeg mlijeka Tomaić commerce iz Otočca, Kozji sir s rumom OPG-a Đurković iz Marjančaca.
2013. godine Ljuta prgica OPG-a Ankice Mađerić iz Koprivnice
2014. godine ABC svježi krem sir s baranjskim kulenom belomanastirskog Belja d.d.
2015. godine ABC svježi krem sir s hrenom belomanastirskog Belja d.d.
2016. godine Velebitski sir Sirarne Runolist  Tomaić commercea iz Otočca
2017. godine Polutvrdi punomasni kozji sir u merlotu OPG-a Đurković iz Marjančaca
2018. godine Runolist polutvrdi kravlji sir Tomaić commercea iz Otočca