Objavljeno: 13/10/2014

Grad puno pažnje poklanja svojim umirovljenicima

U Grubišnom Polju održana Izvještajna skupština Zajednice matica umirovljenika BBŽ

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_13_umirovlj_zajednica.jpg

Mirovine su male, ne rastu, za razliku od troškova života koji su višestruko porasli, pa su i umirovljenici u teškom položaju, rekao je Ivan Prekrat, predsjednik Zajednice Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije na subotnjoj izvještajnoj skupštini održanoj u Grubišnom Polju. Predsjednik navodi i da članstvo stagnira, jer je velik broj onih s malim mirovinama koji nisu u mogućnosti plaćati ni članarinu, iako bi željeli biti članovi. –Vjerojatno ćemo donijeti odluku da takve oslobodimo plaćanja članarine, kako bi i oni mogli sudjelovati u izletim i druženjima, da si na taj način olakšaju život i zaborave sve brige koje ih tište-kazao je I. Prekrat. Zajednica broji 8500 umirovljenika na području u Bjelovarsko-bilogorske županije okupljenih u 20 matica, a upravo su kulturna i sportska druženja članova magnet koji umirovljenike privlači u okrilje matica, koje se uvelike oslanjaju na pomoć lokalnih samouprava. I tu također postoje razlike.-Nije svugdje dobra suradnja, posebice u malim općinama koje nemaju novca za pomoć udrugama. No, ima i primjera dobre suradnje, posebice u gradovima-kaže I. Prekrat.
Da je tako i u Grubišnom Polju potvrdila je predsjednica Matice umirovljenika našega grada Dragica Vodvarka.-Zaista imamo veliku podršku gradonačelnika, kolegija i cijele uprave Grada. Imaju puno sluha za nas-navodi  D. Vodvarka.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je bio gost skupštine, kazao je kako Grad mora funkcionirati na svim razinama: od djece do umirovljenika pa je logično svim strukturama stanovništva pridavati jednaku pažnju, ali i zahvalnost.-Sve što je u Grubišnom Polju stvoreno, stvarali su današnji umirovljenici i mi samo nastavljamo. Moramo biti zahvalni na temeljima koje su oni stvorili, a ovo je samo jedan mali znak pažnje-kazao je gradonačelnik.(RGP)