Objavljeno: 07/08/2017

Grad se uhvatio u koštac s rješavanjem ruševnih stambenih objekata u vlasništvu Republike Hrvatske

Ove godine će putem Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje biti stambeno zbrinuto 19 obitelji

/slika/vijesti/2017/2017_08/2017_08_664_x_495/170807_objekti.jpg

Grad Grubišno Polje se uhvatio u koštac s rješavanjem ruševnih stambenih objekata u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno onih koji su za sanaciju. Naime, još početkom lipnja gradonačelnik Zlatko Mađeruh je dopisom kontaktirao Središnji državni uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a već početkom srpnja su predstavnici Grada sa službenicima toga ureda izašli na teren kako bi utvrdili koji su objekti za rušenje, a koji su za obnovu, odnosno useljivi putem modela B, koje će taj ured ponuditi putem natječaja u prva dva mjeseca naredne godine.
U prvom obilasku objekata na prostoru uz cestu D5 i u središtu grada utvrđeno je da je sedam nekretnina u ruševnom stanju, o čemu je ured i pismeno obaviješten. Čeka se njegov odgovor kako bi se utvrdilo kako bi se i kada mogli riješiti ti objekti.
Valja reći da je za 13 obiteljskih kuća u tijeku izrada projekte dokumentacije, dok je za šest obiteljskih kuća u tijeku priprema isporuke građevinskoga materijala. Znači, u ovoj će godini 19 obitelji biti stambeno zbrinuto, za razliku od prošle kada nije bila zbrinuta niti jedna, a godinu prije tek jedna.
Nova dinamika stambenog zbrinjavanja je svakako pozitivna, jer je u narednoj godini moguće očekivati još i veći broj obitelji sa područja Grubišnoga Polja koje će biti stambeno zbrinuto na jedan od mogućih načina putem Središnjeg državnog ureda za obnovu i  stambeno zbrinjavanje.(RGP)