Objavljeno: 19/07/2019

Gradonačelnik: Deni i Boris su primjer kako se do uspjeha može samo radom

Deni Černi i Boris Kljajić posjetili gradonačlenika Zlatka Mađeruha i razgovarali o pripremama i planovima u narednom razdoblju

/slika/vijesti/2019/2019_07/2019_07_664_x_495/190719_deni_boris.jpg

Ova je natjecateljska godina ključna za njegov nastup na paraolimpijadi u Tokiju slijedeće godine, rekao je jučer za Radio Grubišno Polje Boris Kljajić, trener grubišnopoljskog atletičara i predsjednika Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje Denija Černija. Naime, sukladno objavljenim normama koje je Hrvatska dobila za nastup njezinih predstavnika na Parolimpijadi, Černi bi na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dubaiju trebao biti plasiran među četiri prva natjecatelja, odnosno trebao bi na svjetskoj rang listi od 1. travnja do 1. travnja slijedeće godine biti među šest ponajboljih svjetskih natjecatelja. Kljajić kaže kako to nije nemoguće, ali je potrebno puno rada, ali zdravlja i sreće.
A, posljednje vrijeme Černi pod paskom trenera Kljajića marljivo trenira šest puta tjedno nerijetko i po dva i pol sata dnevno pa će tako svoju spremnost provjeriti prvo u Parizu 29. kolovoza, na natjecanju koje mu rezultatski ne utječe na plasman na Paraolimpijadu. Nakon toga slijedi Međunarodni atletski miting 22. rujna u Zagrebu, nakon toga 29. rujna Državno ekipno prvenstvo u Vinkovcima pa za kraj godine slijedi važno Svjetsko IPC-ovo prvenstvo sredinom studenog u Dubaiju. Černi ističe kako mu u svemu ipak nije primaran rezultat i nije njime opterećen, već ponajprije želi sam sebi dokazati da se može pripremati za tako zahtjevne zadatke.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh, kojega su jučer trener Kljajić i atletičar Černi posjetili i darovali mu klupski šuškavac, rekao je da je Kljajić, koji je stasao u vrhunskog trenera, što je veliki dobitak u gradu, prepoznao potencijal Denija Černija, koji je izuzetno pozitivan u razmišljanju i revan u svom radu s vizijom i htjenjem i koji je sportaš svjetskoga ranga. Navodeći kako su primjer prema kojem se do uspjeha može doći samo radom, gradonačelnik Mađeruh je rekao kako će uvijek imati podršku u Gradu Grubišnom Polju. (RGP)