Objavljeno: 23/05/2019

Gradonačelnik s čelnicima gradskih udruga potpisao ugovore za projekte i programe u ovoj godini

Za tu je svrhu u gradskom proračunu u ovoj godini rezervirano 250 000 kuna

/slika/vijesti/2019/2019_05/2019_05_664_x_495/190522_ugovori_udruge.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je jučer s čelnicima udruga s područja grada potpisao ugovore za potpore na koje su udruge ostvarile pravo javivši se na javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode na području Grada Grubišnoga Polja u ovoj godini. U gradskom je proračunu ove godine rezervirano 250 000 kuna za programe i projekte udruga koje sukladno državnoj Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima njihova financiranja i ugovaranja mogu biti raspodijeljene upravo Javnim natječajem.
Potpisujući ugovore gradonačelnik Mađeruh je rekao kako udruge svojim aktivnostima obogaćuju društveni život grada, što svakako zaslužuje potporu iz gradskoga proračuna. A da u tomu iz godine u godinu napreduju potkrijepio je podacima.-U 2017. godini je za 17 projekata bilo osigurano 148 000 kuna, dok je lani za 19 projekata bilo osigurano 194 000 kuna. Ovogodišnji iznos namijenjen za potpore udrugama za 56 000 kuna je veći od onoga u 2018. godini i bit će potpora za čak 24 programa, odnosno projekta koje su udruge osmislile-rekao je gradonačelnik čestitajući čelnicima udruga na odličnom poslu koji odrađuju.
Predsjednik Gradskog vijeća Ivo Martinović u svojstvu predsjednika Povjerenstva koje je gradonačelniku dostavilo prijedlog odluke o dodjeli sredstava zahvalio se udrugama što su se javile na natječaj te što sudjeluju na događanjima kako u gradu tako i izvan njega i u zemlji i inozemstvu. Poručio je da osim onih iz gradskoga proračuna udruge mogu sredstva potraživati i iz drugih izvora pa i od saborskih zastupnika, posebice onih nacionalnih manjina, s kojima Grad ima dobru suradnju.
Sukladno jučer potpisanim ugovorima u ovoj godini će za deset programa u kulturi biti izdvojeno 85 500 kuna. Iz područja djece i mladeži potpisana su tri ugovora za projekte ukupne vrijednosti 32 700 kuna, dok su za područje Domovinskoga rata za također tri projekta potpisani ugovori vrijedni 57 800 kuna. U području humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih usluga potpisani su ugovori za pet projekata kojima je osigurano 64 000 kuna, dok je za tri projekta iz ostalih područja djelovanja udruga ugovoreno 10 000 kuna.
Predsjednik HVIDRA-e Alen Skender je uputio pohvalu stručnim službama Grada i Povjerenstvu za koje kaže da za razliku od drugih gradova i općina braniteljima pružaju veliku pomoć u  cijelom postupku Javnog natječaja. Čelnicima udruga prigodne riječi uputili su i zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić i pročelnica za financije Jasminka Meheš.(RGP)