Objavljeno: 06/06/2014

Gradske udruge obilježavaju Dan otvorenih vrata

Jučer se na gradskom trgu predstavile Udruga Bilogora '91, Centar za inkluziju i socijalne usluge, Iglica - udruga za kreativno izražavanje, te Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje

/slika/vijesti/2014/664_x_495/06_05_dan_otvorenih_vrata.jpg

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira Dane otvorenih vrata udruga od 5. do 7. lipnja. Cilj je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih. Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.
Tim povodom Grubišnopoljcima su se jučer  na gradskom trgu građanima predstavile Udruga sudionika Domovinskoga rata Bilogora '91, Centar za inkluziju i socijalne usluge, Iglica - udruga za kreativno izražavanje, te Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje. Alenka Soldan, iz potonje  smatra da ljudi danas ne znaju dovoljno o udrugama, te da bi se trebali više otvoriti i prihvatiti sve različitosti među ljudima. Ističe da Udruga osoba s invaliditetom podosta dobro funkcionira, odnosno da su njezini članovi poprilično aktivni.
Građanima se predstavila i Grupa za samozastupanje, koja se brine o osobama s intelektualnim poteškoćama.
-Predstavili smo materijal kojim samozastupnici promoviraju članak 19. iz Konvencije o pravima osoba s invaliditetom koji kaže da osobe s invaliditetom trebaju živjeti neovisno i trebaju biti uključene u zajednicu-kazala je Tihana Vučković, asistentica u grupi.
Dan otvorenih vrata obilježit će sutra od 10 do 20 sati Češka besede Grubišnoga Polja u svom prostoru u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a. Dan otvorenih vrata organizirala je i Zajednica Mađara Grubišnoga Polja koja je jučer, a i danas će, ugostiti sve zainteresirane u etno kući u Grbavcu od 17 do 20 sati. (RGP)