Objavljeno: 02/03/2017

Gradsko vijeće donijelo Program bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva

Na dnevnom redu 43. sjednice Gradskoga vijeća bila su i financijska i izvješća o radu gradskih ustanova u prošloj godini

/slika/vijesti/2017/2017_03/2017_03_664_x_495/170301_gradsko_vijece.jpg

Nakon što je na jednoj od prijašnjih sjednica donijelo Program potpora u poljoprivredi, grubišnopoljsko Gradsko vijeće na sinoćnjoj je donijelo Program bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Sukladno tomu programu Grad će s ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, ovisno o mogućnostima i stanju proračuna osiguravati godišnja financijska sredstva kroz četiri mjere: kroz stimulaciju novih investicija u Zonama malog i srednjeg poduzetništva, kroz potpore za početnike, subvencionirat će edukaciju, stjecanje novih znanja i vještina, konzultantske troškove te nastupe na gospodarskim manifestacijama, te će subvencionirati nabavku strojeva i opreme. Kako je pojašnjeno nakon usvajanja programa rebalansom proračuna će biti predviđena određena financijska sredstva za ovu godinu, nakon čega će gradonačelnik raspisati javni poziv prema tim mjerama. 
Gradsko vijeće je donijelo i Odluku o osnivanju prava građenja na vlastitom zemljištu u Velikim i Malim Zdencima, odnosno sportskim terenima na prostoru ZRC-a. Naime, pravo građenja daje se Zajednici sportskih udruga grada, koja ondje putem mjere 7.4 Programa ruralnoga razvoja namjerava provesti projekt izgradnje takozvanog 'Centra malih sportova Ilova'. Centar bi prema idejnom rješenju bio vrijedan oko milijun eura.
Na dnevnom redu sinoćnje sjednice bila su i financijska i izvješća o radu u prošloj godini Gradske knjižnice Mato Lovrak, Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, Centra za pomoć u kući, te Gradskoga društva Crvenoga križa, te financijsko izvješće Dječjega vrtića Tratinčice za prošlu godinu.
Gradski su vijećnici dali suglasnost na prijedlog Statuta Javne vatrogasne postrojbe Grada Grubišnoga Polja. Donijeta je Analiza stanja sustava civilne zaštite grada za prošlu, te Plan razvoja toga sustava za ovu godinu, te je kao najpovoljniji ponuđač HEP Opskrba odabrana za opskrbljivača električnom energijom na području grada. Donijeta je i odluka o provođenju sustavne proljetne deratizacije, kao i ona o imenovanju mrtvozornika za područje Grubišnoga Polja.