Objavljeno: 01/10/2014

Gradsko vijeće donijelo Program razvoja zona malog i srednjeg poduzetništva

Riječ je o dokumentu koji osim što opisuje postojeće stanje u poduzetničkoj zoni, utvrđuje planove gradnje Zone III, te izgradnje objekata u njoj

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_01_gradsko_vijece.jpg

Gradsko je vijeće donijelo Program razvoja Zona malog i srednjeg poduzetništva. Riječ je o dokumentu koji, pojasnio je gradski pročelnik za gospodarstvo Ivica Ahac, osim što opisuje postojeće stanje u poduzetničkoj zoni, utvrđuje planove gradnje Zone III malog i srednjeg poduzetništva, te izgradnje objekata u njoj.
Naime, program je nastao na temeljima nedavno donijete nove državne uredbe o raspolaganju zemljištem, koja nalaže da u industrijskim zonama zemljište više nije moguće prodavati po stimulativnima cijenama, već tržišnim cijenama.
Najznačajniji dio programa su mjere za stimulaciju poduzetnika za investicije u zonama. Poduzetnici će u početku morati uložiti pet posto ukupne cijene nekretnine.-Poduzetnik provodi i završava investiciju prema poslovnom planu: od izgradnje do zapošljavanja i početka rada. Potom uplaćuje i preostalih 95 posto investicije. Nakon što je krenuo s poslovanjem Grad mu vraća uloženih do 95 posto kupoprodajne cijene zemljišta, kao stimulaciju za poticanje poduzetništva-pojasnio je I. Ahac. Na temelju toga programa donijeta je i odluka o raspisivanju NATJEČAJA o prodaji dviju parcela u Zoni III ukupne površine 8 hektara.(RGP)