Objavljeno: 06/02/2017

Hotel Bilogora obnovljen i uljepšan sredinom ožujka ponovno otvara svoja vrata

U hotelu će dvije godine boraviti inozemni radnici na izgradnji 5 megavatnog postrojenja za proizvodnju električne energije u Industrijskoj zoni

/slika/vijesti/2017/2017_02/2017_02_664_x_495/170206_prohaska_hotel.jpg

Nakon tri godine, koliko je bio zatvoren, hotel Bilogora u Grubišnom Polju u prvoj polovici ožujka ponovno otvara svoja vrata. Potvrdio je to njegov vlasnik Davor Prohaska, pojašnjavajući da je glavni povod otvaranju hotela boravak oko stotine finskih i talijanskih radnika koji će tijekom naredne dvije godine graditi 5 megavatno postrojenje za proizvodnju električne energije u Zoni II malog i srednjeg poduzetništva u Grubišnom Polju.
-Tijekom naredne dvije godine koliko je planirana izgradnja toga postrojenja ti će gosti boraviti kod nas. Nadamo se da ćemo dalje nakon toga  vremena imati nove projekte i da će hotel nastaviti raditi-ističe D. Prohaska.
Do otvorenja hotel će biti u potpunosti preuređivan izmjenom stolarije, bojanjem i drugim prepravcima, u što će biti uloženo 1,5 milijun kuna. Hotel će startati s 15 zaposlenih, a sukladno s opsegom posla moguće je i povećanje broja zaposlenih, najavljuje Prohaska.
-Ako bi se posao proširio išli bi u daljnje zapošljavanje. Jedan dio zaposlenika bit će oni koji su ovdje već radili i 'ispekli' su sve vještine hotelijerstva u našem objektu, a drugi dio će biti novi radnici mlađi koji će se uz njih naučiti obavljati posao, dakako oni koji već imaju praksu u hotelijerstvu-kaže D. Prohaska
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh, koji je u petak primio vlasnika hotela D. Pohasku i njegovu suprugu Martinu, komentirao je da je hotel od vitalnoga interesa za Grubišno Polje kako zbog radnih mjesta, tako i zbog proširenja ponude u gradu.
-Tek smo zatvaranjem hotela svi u Grubišnom Polju shvatili od kolikog je vitalnoga interesa hotel u našem gadu. Ipak daje višu razinu kvalitete života i ugostiteljske ponude, koju smo izgubili zatvaranjem. Otvorenjem hotela se otvaraju i nova radna mjesta. Drago mi je što je do toga došlo, a dijelom je isprovocirano velikom investicijom u industrijskoj zoni-kazao je gradonačelnik.(RGP)