Objavljeno: 12/02/2018

I ove godine grad okupirale kreativne i vesele maškare

Maskenbal za odrasle održan u petak u hotelu Bilogora, maškare za djecu u subotu u školskoj dvorani

/slika/vijesti/2018/2018_02/2018_02_664_x_495/180212_maskenbal.jpg

Protekli vikend na grubišnopoljskom je području bio u znaku karnevala. Naime, održani su već tradicionalni maskenbal za odrasle, ove godine u hotelu Bilogora, te maškare za djecu u školskoj sportskoj dvorani. Iako maskenbal za odrasle nije donio veliki broj maski, svakako su bile maštovite: od likova nijemih filmova, preko bolesnika, gatara, jaja na oko, do hipija koji su širili poruku mira i ljubavi.
Maskenbal za djecu u školskoj sportskoj dvorani bio je ipak brojniji. Osim brojnih vrtićaraca te učenika nižih razreda Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića bila su tu i brojna druga djeca i učenici čiji su se roditelji, a i oni sami, potrudili i uspjeli maskenbalu dati onu potrebnu šarolikost. Dodatan veseli štih dječjem maskenbalu dao je voditeljski par kazališta Tvornica lutaka, koji su, iako su malčice kasnili na početak dječjega karnevala, ipak uspjeli toliko podignuti atmosferu da su doslovce uživali i mladi i stari. Nagrade za najbolje maske odraslih osigurao je hotel Bilogora i Grad Grubišno Polje, koji je zajedno s Turističkom zajednicom grada pripremio nagrade za najbolje maske na dječjem maskenbalu.
Veselo je bilo jučer i u Treglavi gdje su također održane maškare zajedno s maškaranom povorkom kroz naselje. Češka beseda Grubišnoga Polja, pak, ovoga je vikenda održala druženje čihajući perje.(RGP)