Objavljeno: 20/10/2014

Ivan Ivanković trio započeo seriju koncerata

S grubišnopoljskim gitaristom Ivanom Ivankovićem u sastavu je njegov sugrađanin Renato Palatinuš i Daruvarčanin Antonio Mik

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_20_ivankovic.jpg

Poznavatelji domaće estrade znaju da je 26-godišnji Grubišnopoljac Ivan Ivanković, prije godinu i pol postao gitarist Thompson banda, sastava koji na koncertima prati Marka Perkovića Thompsona. Kaže kako su mu svirka i putovanja duboko u krvi, pa je vrijeme između koncerata u okviru Thompsonove turneje odlučio iskoristiti za svirke i dodatnu afirmaciju.
-U početku, kada sam ušao u Thompsonov sastav bilo je puno posla, te sam s bandovima s kojima sam do tada nastupao, zbog velikih obveza morao prekinuti suradnju, te na čekanje staviti pojedine projekte koje sam započeo. Sada povremeno imam slobodnog vremena, koje želim iskoristiti upravo za svirke, koje obožavam-kaže mladi glazbenik.
Tako je odlučio održati seriju koncerata na kojima će osim vlastitih instrumentala izvoditi repertoar u specifičnom energičnom aranžmanu sastavljen od domaćih i stranih hitova preko nekih Thompsonovih hitova, do Mozarta ! Očito je na dobrom putu, jer je garešnički koncert protekao uz brojnu publiku koja je uz glazbenike lijevala rijeke znoja. Istu atmosferu očekuje i na koncertima koje će u narednim mjesecima održati diljem Hrvatske od Bjelovara, preko Osijeka i Varaždina do Zagreba i naravno - Grubišnoga Polja.-A osim Hrvatske plan je i BiH, a otvorene su i opcije u drugim zemljama, poput Njemačke ili Austrije, gdje god ima hrvatskih građana-kaže Ivanković. Uz njegovu gitarističku virtuoznost odličnom zvuku trija doprinose ostali članovi njegov sugrađanin bubnjar Renato Palatinuš, student udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i ujedno član Simfonijskoga orkestra HRT-a, te daruvarski basist Antonio Mik. Thompson band, Ivan Ivanković trio i nova serija koncerata, nisu jedini u fokusu mladog ambicioznog gitarista, koji se za svoj status izborio mukotrpnim radom. Dovršava i svoj prvi studijski album na kojemu će se naći gitaristički instrumentali, ali i pjesme na engleskom jeziku, otkriva Ivanković.