Objavljeno: 25/05/2018

Izložba Udruge osoba s invaliditetom Grubišnoga Polja

Čestitam im ! Udruga potporu Grada ima, a imat će ju sve više s obzirom na rezultate koje ostvaruje-rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh

/slika/vijesti/2018/2018_05/2018_05_664_x_495/180525_uosigp_izlozba.jpg

U povodu Dana otvorenih vrata udruga 2018. u prostoru Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje priređena je i jučer otvorena izložba kreativnih radova naziva 'To smo mi'. Svojevrsni je to presjek i prezentacija rada svih članova i simpatizera udruge, koja je u protekle četiri godine postojanja prošla veliki put od samo 15 do sadašnjih gotovo 100 članova.
Tako su posjetitelji, među kojima su uz predstavnike brojnih gradskih institucija bili i učenici osnovne škole, mogli vidjeti čime su se sve članovi udruge bavili tijekom protekloga razdoblja, ali i nešto više doznati o udruzi. Među ostalim da su u protekle četiri godine provodili brojne projekte kojima su i zapošljavali ljude, pomagali svojim članovima, organizirali brojna događanja u gradu.-Pet je osoba zaposleno kao osobni asistenti, imamo tri pomoćnika u nastavi, također u projektu imamo zaposlenu Alenku Soldan, koja najviše radi na projektima, a inače je tajnica udruge koja je to sve do sada radila volonterski. Treba pohvaliti i odličnu suradnju s lokalnom upravom Gradom Grubišnim Poljem, s gradonačelnikom, koji su prvi priskočili pomoći kada je trebalo-kaže predsjednik udruge Stjepan Bardić.
Prvi čovjek grada Zlatko Mađeruh kaže da civilne udruge nadograđuju život ljudi na području grada.-Drago mi je da postoji takva inicijativa na temelju koje se jednostavno mora pomoći, pogotovo kad to rade volonterski, što je za svaku pohvalu. Čovjek je taj koji daje kreativnost, energiju, smisao udruge, okupljanje članova, jer svi se žele okupiti oko nečega pozitivnog, oko nečeg dobrog organiziranog. Čestitam im na tome i u svakom slučaju potporu Grada imaju, a imat će je sve više s obzirom na rezultate koje ostvaruju-rekao je gradonačelnik.
Izložba će na drugom katu poslovno-kulturnoga centra na Trgu bana Josipa Jelačića biti otvorena do 28. svibnja.(RGP)