Objavljeno: 13/11/2017

Jubilarni 25. šahovski turnir u povodu Dana grada

Domaćin ŠK Bilogora '91 okupio je 58 natjecatelja s područja cijele Hrvatske

/slika/vijesti/2017/2017_11/2017_11_664_x_495/171113_sah_turnir_dan_grada.jpg

Šahovski klub Bilogora '91 bio je domaćin 25. jubilarnog šahovskog turnira u povodu Dana grada, na kojemu je, održanom u hotelu Bilogora, nastupilo 58 igrača iz brojnih hrvatskih sredina od Osijeka, Bjelovara, Rovišća, preko Slatine, Virovitice, Hecegovca, Lipika, Pakraca, Garešnice, Novoga Virja Đurđevca, pa sve do Zagreba i Splita.
Natjecatelji su se za najbolje pozicije natjecali kroz devet kola. Dodijeljene su nagrade u kadetskoj konkurenciji za dječake i djevojčice, potom za najboljeg juniora, najuspješniju šahisticu, te za pet najbolje plasiranih seniora.
Među kadetima dječacima najbolji je bio Hrvoje Dragić iz Zrinskog Toplovca, koji je među 58 igrača zauzeo 24. mjesto, drugi je bio Jan Rastović, a treći Lucijan Lujić obojica iz Bjelovara. U kategoriji kadetkinja prva je bila Lucija Piragić iz Bjelovara, druga je bila Edita Tukara iz Garešnice, a treća Lara Marija Žagar iz Zagreba. Nagradu za najbolju ženu osvojila je Rajna Šargač Rajna iz Slatine, koja inače igra drugu ligu, a na turniru je osvojila 12 mjesto.
Među seniorima najbolji je bio Nenad Mrkonjić iz Osijeka, drugi Zvonko Babić iz Bjelovara, treći Mihael Jakrlin iz Zrinskog Topolovca, četvrti Marijan Špoljar iz Slatine, te peti Miroslav Golubić iz Virovitice. Najbolje plasirani među članovima kluba domaćina je Željko Margeta, tajnik kluba i direktor turnira, koji se pozicionirao na 9. mjestu.
Ono što ovaj turnir čini posebnim je činjenica da se neprekidno održava od 1992. godine. Turnir je otvorio i nagrade najboljima uručio zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić.(RGP; foto: Vlado Karagić)