Objavljeno: 14/02/2018

Karlu Maleku pobjeda u starijoj kategoriji i nagrada publike, Franka Andričević najbolja među mlađima

Sinoć u kinodvorani CIK-a dr. Franjo Tuđman održan ovogodišnji festival pjevača amatera Prvi pljesak

/slika/vijesti/2018/2018_02/2018_02_664_x_495/180214_prvi_pljesak.jpg

Karlo Malek iz Končanice osvojio je najviše nagrada na sinoćnjem izdanju gradskog festivala pjevača amatera Prvi pljesak, održanog u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Naime, osvojio je prvo mjesto u kategoriji starijih natjecatelja i ujedno i nagradu publike. Očito je srca i žirija i publike zaradio odličnom izvedbom pjesme Mojoj majci Prljavoga kazališta, a ujedno i svirkom na gitari. Karlo je i lani pobijedio u starijoj kategoriji. U starijoj kategoriji pjevača drugo je mjesto pripalo Mateu Maleku, njegovu bratu, koji je i ove godine uz pjesmu svirao i harmoniku, dok je treće mjesto zauzela Lea Liber.
Prvo mjesto u mlađoj kategoriji pripalo je Grubišnopoljki Franki Andričević, koja je otpjevala pjesmu U ritmu me okreni Marine Perazić. Drugoplasirana u toj kategoriji bila je Lena Liber iz Končanice, a trećeplasirani Leon Vondra. Pjevače je i ove godine na klavijaturama pratio Mario Palatinuš.
Ove godine je osim 16 natjecatelja u pjevačkoj, nastupilo i sedam plesnih skupina. Najboljom je žiri ocijenio Andreu Gloc koja je plesala sama i to na vlastitu koreografiju. Drugo mjesto dodijeljeno je 1.C razredu, a treće plesnom paru Niki i Ines. Nagradu za najbolju koreografiju zaslužile su plesačice kaubojke, dok je najbolje odjevena izvođačica bila Ana Marija Vanjous. U revijalnom dijelu festivala koji je ove godine trajao 2,5 sata nastupio je folklor, mali tamburaši, mažoretkinje, braća Malek, dok je održana i modna revija koju je pripremila Nika Andričević.
Pjevanje i plesanje je ocjenjivao žiri u kojemu su bili Una Stamenić, Natalija Križić, Snježana Šeliš, Ivana Zane i Zlatko Pavičić, zamjenik gradonačelnika. On je najboljima uručio nagrade, koje su osigurali Grad Grubišno Polje i Turistička zajednica grada.(RGP)