Objavljeno: 15/09/2014

Kiša napunila podrume, lokale, dvorišta....

U pola sata je dažd, kakav ne pamte ni stariji stanovnici, dio prometnica, nogostupa i dvorišta prekrio je vodom

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_15_poplava.jpg

Dio stvarnosti koju posljednjih dana gledamo na TV-u, jučer oko podneva, nažalost osjetili su i neki Grubgišnopoljci. Naime, obilna kiša, kakvu ne pamte i njegovi najstariji stanovnici, sručila se na grad i okolicu. U pola sata je dažd dio prometnica, nogostupa i dvorišta, koji do tada nikada nisu bile žrtvama bujica, doslovce prekrio vodom. Odvodni kanali i kanalizacija nisu mogli prihvatiti svu silinu vode, pa su vatrogasci dobili desetke dojava.-Oko 12,30 sati smo dobili dojavu JVP-a Daruvara da su poplavljena dva podruma stambenih zgrada u Tina Ujevića 3 i 5. Utvrđena je visina vode od 1,6 metara, plus toga voda je stalno nadirala jer je središte grada bilo pod vodom, te je bilo upitno hoćemo li moći spasiti poslovne prostore u središtu grada-kazao je Marko Pretula, tajnik DVD-a Grubišnoga Polja.
Sat vremena nakon toga, stizali su novi pozivi, primjerice, iz Hebrangove ulice, te iz Grbavca, gdje je voda prekrila prvi most na ulazu u to naselje, te se nije moglo prometovati osobnim automobilima, već jedino traktorima i drugim većim prometalima. Na sreću, na tom dijelu naselja nije bilo opasnosti za objekte tamošnjih građana, kaže Pretula.-Nego je bilo problema na zadnjem kanalu na kraju sela gdje je voda došla do temelja posljednje kuće. Morali smo prekopati cestu kako bi voda iz jedne prešla u drugu livadu.
Za sada nema informacija, odnosno prijava većih šteta, što ne znači da ih u pojedinačnim slučajevima nema. Voda je na nekoliko mjesta preplavila i prometnicu Grubišno Polje – Veliki Zdenci. Nema dojava o drugim oblicima štete, jer nevrijeme nije bilo praćeno vjetrom i munjama, već samo snažnim pljuskom.(RGP)