Objavljeno: 10/09/2014

KOLEGIJ Grad će subvencionirati putne mjesečne karte srednjoškolaca

Subvencija će za udaljenosti veće od pet kilometara je pet posto osnovne cijene karte, a za udaljenosti do pet kilometara 30 posto

/slika/vijesti/2014/664_x_495/06_02_kolegij_1.jpg

Jučer je nakon ljetne pauze zasjedao gradonačelnikov stalni stručni kolegij. Na dnevnom redu sjednice bili su nacrti financijskih izvješća CIK-a, Gradske knjižnice i Dječjega vrtića za prvu polovicu ove godine, i među ostalim nacrtima, onaj zaključka o prihvaćanju polugodišnjeg izvršenju proračuna Grada. O svim nacrtima će uskoro svoju konačnu riječ dati Gradsko vijeće.
Kako je Grad Grubišno Polje i do sada subvencionirao učeničke mjesečne karte, gradončelnik Zlatko Mađeruh je uz pomoć kolegija i danas donio odluku o subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola i u ovoj školskoj godini. Jasminka Meheš, pročelnica za financije i javne prihode.
-To su svi učenici koji prebivaju na području grada te pohađaju školu u Grubišnom Polju ili druge srednje škole s obrazovnim programima koje naša škola ne provodi-kazala je pročelnica. Subvencija će za udaljenosti veće od pet kilometara iznositi pet posto osnovne cijene mjesečne karte sukladno cjeniku Čazmatransa Nove, dok će kupnju karata učenicima koji prevaljuju udaljenosti do pet kilometara Grad poduprijeti s 30 posto osnovne cijene karte.
-To su učenici iz, primjerice, Poljana, Orlovca Zdenačkog. Njima nitko osim Grada ne sufinancira prijevoz do škole, pa će Grad sufinancirati do 30 posto. Nije riječ o velikom broju učenika, no ispada da će netko iz Poljana skuplje plaćati kartu negoli netko tko živi puno dalje, pa je to nekorektno prema toj djeci. Riječ je o trošku od 5500 do 6000 kuna i taj je novac rezerviran u proračunu-zaključila je pročelnica.
Donijeta je i odluka o nabavci Pučkoga kalendara za 2015. godinu, te program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa za magistra ekonomije u Upravnom odjelu za gospodarstvo, te ujedno i zaključak o objavi javnog poziva za prijam polaznika magistra ekonomije.(RGP)