Objavljeno: 29/08/2014

Kralj: Ivanča mi je vratio nadu i odveo me do vrhunca svijeta !

Smrt vrhunskoga trenera Ivana Ivančića pogodila je i prvog hrvatskog zlatnog paraolimpijca Darka Kralja, koji je pod njegovom palicom postigao najveće uspjehe

/slika/vijesti/2014/2014_08/2014_08_664_x_495/08_29_kralj_ivancic.jpg

Smrt trenera Ivana Ivančića, koji je u 77. godini preminuo na odjelu pulmologije u KBC-u Sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj, u kojoj se posljednjih dana liječio, pogodila je i njegova štićenika i prijatelja Darka Kralja.-Teško mi je i ne znam naći prave riječi. Naš je odnos bio neraskidiv i nezamjenjiv. Sve što smo radili i napravili uvijek je bilo na temelju jednog korektnog i fer odnosa. Sve što sam ja u životu postigao u sportskom dijelu je zahvaljujući treneru Ivančiću-kazao je danas za Radio Grubišno Polje i Večernji list Darko Kralj.
Naime, Kralj je uvijek govorio da je za njegovu strelovito uzlaznu karijeru prijelomni trenutak upravo susret s trenerom Ivančićem.-Upoznao sam ga za blagdan Sveta tri kralja 2006. godine kada sam bio na mojim prvim pripremama u Medulinu. Tada je odlučio da će me trenirati. I to je za mene bila jedna velika prekretnica. Vratio me je natrag u sportski život o kojem sam sanjao dok sam bio zdrav prije Domovinskoga rata. Vratio mi je nadu i odveo me do vrhunca svijeta, odnosno kako bi on to rekao do vrhunca planeta i galaksije-kaže Kralj.  Ivančić je osvojio desetke najvećih atletskih medalja, a u vlastitoj bacačkoj karijeri osvojio dva europska dvoranska zlata u kugli, te bio zlatni na Mediteranskim igrama 1975. i brončani 1979. godine. Karizmatičnoga sportaša imali su prilike vidjeti i upoznati i Grubišnopoljci, jer je nerijetko boravio i u našem gradu.-Što je Nikola Tesla za struju, to je Ivan Ivančić bio za bacačke discipline. Jedino je on to savršeno u glavi uspio stvoriti i provesti u djelo i smatram da će to ubuduće teško kome poći za rukom-zaključuje Kralj, podsjećajući da još uvijek nitko nije srušio Ivančin rekord koji je kao veteran 1983. godine postigao bacivši kuglu 20,77 metara. Atletika je odlaskom Ivančića izgubila velikog trenera, najvećeg za bacače kojeg su vidjeli naši prostori, trenera koji je stvorio diskašicu Sandru Perković, te prvog hrvatskog zlatnog parolimpijca i svjetskog rekordera, našeg Grubišnopoljca Darka Kralja.(RGP)