Objavljeno: 14/05/2018

Krenula obnova posljednjih dijelova crkvene unutrašnjosti

S 85 000 kuna bit će obnovljeni zidovi ispod i na koru, te zidovi sakristije

/slika/vijesti/2018/2018_05/2018_05_664_x_495/180514_obnova_crkve.jpg

Kako je i najavljeno, započeta je obnova i posljednjih dijelova unutrašnjosti crkve sv. Josipa u Grubišnom Polju, odnosno zidova ispod kora, na koru, te onih u sakristiji crkve. Grubišnopoljcima već poznati restauratori Karlo Vučković i Mislav Fleck, koji su do sada odradili sjajan posao na uljepšavanju duhovnoga doma grubišnopoljskih vjernika kažu kako je prva faza radova, odnosno početno žbukanje i kitanje oštećenih dijelova je već završena, a slijedi čišćenje i konsolidiranje slikanog sloja.
Ovaj dio uljepšavanja crkve stoji oko 85 000 kuna, a kako ove godine Ministarstvo kulture nije obnovu crkve predvidjelo u svojem proračunu, taj će novac biti osiguran iz proračuna župe i Grada Grubišnoga Polja i uvijek vrijednih donacija župljana.
Ove godine župu čeka još jedan važan i nemali izdatak, izmjena grijanja. Naime, pregledom postojećega, koje je ugrađeno prije 28 godina, utvrđeno je da je neadekvatno i nerentabilno pa će do zime morati biti zamijenjeno. Ugradnja novoga grijanja procijenjena je na oko 100 000 kuna. Za sami kraj dovršetka uređenja unutrašnjosti valja još obnoviti rasvjetu, ozvučenje, dok župnik Većeslav Magić najavljuje i obnovu glavnog i dva pokrajnja oltara.(RGP)