Objavljeno: 09/07/2018

Lana Vanjek, Paula Križić i Patrik Krčma ovogodišnji su superodlikaši - učenici generacije !

Svih osam godina školovanja znali su samo za zaključene petice. Grad Grubišno Polje ih nagradio, a Patriku, državnom prvaku iz fizike Grad poklonio laptop

/slika/vijesti/2018/2018_07/2018_07_664_x_495/180709_superodlik_osnov_1.jpg

Na završnoj svečanosti učenika osmih razreda Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, na kojoj su im dodijeljene svjedodžbe o završenim razredima, najboljima u učenju i natjecanjima u znanju dodijeljene su i nagrade. Budući da su sve razrede osnovne škole završili s prosjekom 5.0 i tako se okitili titulom superodlikaša - učenika generacije, nagrađeni su Lana Vanjek, Paula Križić i Patrik Krčma. Recept ? Lana kaže da nije teško, već treba biti uporan i učiti redovito. Paula navodi da nisu svi predmeti jednako laki, odnosno teški, pa se tako i valja truditi, a Patrik ističe da valja slušati na nastavi i učiti doma. Sve troje daljnje školovanje nastavljaju u gimnaziji, gdje će, vjerujemo, nastaviti nizati odličan uspjeh.
Među trojcem se ove godine posebno istaknuo upravo Patrik, osvojenim prvim mjestom na državnom natjecanju iz fizike. U nizu pohvala koje su s tom titulom došle, na svečanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu zajedno sa svojim mentorom Davorom Horvatinom primio je Oskara znanja, nagradu kojom Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s nadležnim ministarstvom i Hrvatskom zajednicom županija nagrađuje učenike i mentore za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međudržavnim i državnim natjecanjima. Time su se Patrik i njegov mentor našli među najuspješnijih 202 učenika i 179 mentora osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Patrik se našao i među nekolicinom učenika iz Hrvatske koji su u HEP-u u Zagrebu primili novčanu nagradu, koju ta tvrtka od 1995. godine najuspješnijim učenicima dodjeljuje pod nazivom 'Imam žicu'. Time je na najbolji mogući način pronio ime svoje škole i grada, na čemu mu je čestitala ravnateljica škole Snježana Šeliš.
Na svečanosti je bio je i zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić. On je uime Grada Grubišnoga Polja najboljima u učenju i natjecanjima zajedno s ravnateljicom uručio poklon knjige koje su osigurali škola i Grada, te je Patriku Krčmi uime Grada Grubišnoga Polja poklonio laptop. Tom prilikom je zamjenik gradonačelnika učenicima koji su završili osme razrede poželio sreću u daljnjem školovanju, te kasnije u životu.(RGP)