Objavljeno: 06/09/2014

Maras: Otvoreni smo i prema Grubišnom Polju i pomagat ćemo koliko možemo

Ministar poduzetništva i obrta s domaćinom gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom obišao je industrijsku zonu i Poduzetnički inkubator

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_06_maras.jpg

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras posjetio je jučer Grubišno Polje. Sastao se s domaćinom gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom i njegovim suradnicima, koji ga je upoznao s poduzetničko-obrtničkim prilikama u Grubišnom Polju, te su obišli Industrijsku zonu i prostor u kojemu će prema zajedničkom programu toga Ministarstva i Grada biti uređen Poduzetnički inkubator. Riječ je o projektu vrijednom 959 000 kuna, za koji je Ministarstvo osiguralo 548 000 kuna, a ostatak Grad.
-Uređuje se prostor od 270 četvornih metara kako bi tvrtke u Grubišnom Polju u početnoj fazi djelovanja, jer često ljudima u početku nedostaje novca za prostor i opremu, mogli početi što jeftinije raditi i u fazi inkubiranja u prve dvije tri godine poslovanja imati niže troškove-kazao je ministar. Za narednu je godinu najavio program potpore daljnjoj aktivaciji praznih nekretnina u vlasništvu gradova ili općina, pa bi Grubišno Polje i tu priliku moglo iskoristiti.
Osim toga, navodi ministar, postoje i određena sredstva EU-a za infrastrukturu u zonama koje bi također moglo iskoristiti Grubišno Polje.-Ali je dobro da se i svi poduzetnici iz Grubišnoga Polja informiraju, ponajprije putem Razvojne agencije koja djeluje u Bjelovaru, ali i putem Grada, o svemu što se može koristiti putem našega ministarstva. Otvoreni smo prema svima i pomagat ćemo koliko možemo, a u interesu je države da se ovaj kraj što bolje razvije-zaključio je Maras.
U razvoju ovoga kraja je važna i što veća aktivacija industrijske zone. Jedan od preduvjeta je i projekt, koji je gradonačelnik nazvao od životnoga značaja.-To je izmještanje dalekovoda i trafostanice za prijem struje za buduće energane. Ostaje otvoreno pitanje kao mogućnost, ali najavili smo to kao naš slijedeći projekt u kojemu očekujemo pomoć toga ministarstva-kazao je Mađeruh.(RGP)