Objavljeno: 13/11/2017

Marta Bijelić na međunarodnom natjecanju u Novom Sadu osvojila drugu nagradu.

Mlada grubišnopoljska sopranistica izvela je dvije skladbe: Vado ben spesso cangiando loco Salvatora Rose i Lastavicu Ivana Zajca

/slika/vijesti/2017/2017_11/2017_11_664_x_495/171113_marta_natjecanje.jpg

Marta Bijelić, učenica trećega razreda solo pjevanja daruvarske Glazbene škole Bruna Bjelinskog na međunarodnom natjecanju održanom ovoga vikenda u Novom Sadu osvojila je drugu nagradu. Izvevši dvije skladbe: Vado ben spesso cangiando loco Salvatora Rose i Lastavicu Ivana Zajca ta je 16-godišnja Grubišnopoljka, koja nastavu općih predmeta gimnazije sluša i pohađa u grubišnopoljskoj Srednjoj školi Bartola Kašića, postigla zavidan uspjeh u području za koje se školuje i koje jako voli.
Naime, nakon što je još rano u osnovnoj školi zavoljela pjevanje, koje ju je odvelo na brojne lokalne festivale pjevača amatera gdje je redovito osvajala nagrade, Marta se odlučila nadogradnju očito iznimnog talenta povjeriti stručnom vodstvu profesora daruvarske glazbene škole. Školovanje na dvije adrese je poprilično naporno.-U gimnaziji sam svakoga dana od 8 do 13,45 sati, te u glazbenoj školi svako poslijepodne osim četvrtka od 14,15 do 19 sati, s tim da je petkom nešto kraće-kaže M. Bijelić. No, kaže vrijedna učenica, s obzirom na to da radi ono što voli, ipak sve svladava s lakoćom. Naravno, ističe, bez podrške i žrtve roditelja i obitelji, teško bi sve uskladila i postigla.
Martu smo nedavno mogli čuti na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu Dana grada na kojoj već nekoliko godina izvodi državnu himnu i još pokoju klasičnu kompoziciju.
Marta je članica i župnog zbora mladih župe sv. Josipa u Grubišnom Polju.(RGP; foto: RGP i Facebook)