Objavljeno: 19/10/2018

Mjesta u vrtiću ima za svu gradsku djecu

Zbog velikog broja prijavljenih za upis u vrtić, u područnom vrtiću u Velikim Zdencima formirana dodatna vrtićka grupa

/slika/vijesti/2018/2018_05/2018_05_664_x_495/180529_vrtic_ugovor.jpg

Grubišnopoljsko Gradsko vijeće na posljednjoj je svojoj sjednici Zaključkom prihvatilo Izmjene i dopune plana upisa djece u Dječji vrtić Tratinčica u pedagoškoj godini 2018./2019. Kako je pojasnila ravnateljica vrtića Biljana Karakaš prilikom raspisivanja natječaja za upis u dječji vrtić Tratinčica bio iznimno veliko broj zahtjeva.-Stoga je Upravno vijeće u dogovoru s gradonačelnikom odlučilo izaći u susret roditeljima i svima omogućiti upis njihove djece-pojasnila je vijećnicima B. Karakaš.
Tako novi plan donosi podatak da je u matičnom vrtiću u Grubišnom Polju pet odgojnih skupina popunjeno i u njima je ukupno 121 dijete, te da je u područnom vrtiću u Velikim Zdencima otvorena još jedna odgojna skupina nazvana Pužići s djecom u drugoj godini života. Ta skupina trenutno broji 12 djece.-Pri tomu je još jedno mjesto slobodno, dok druga skupina u područnom vrtiću, Zečići, koju polaze djeca od treće godine starosti do dobi za polazak u školu, ima 17 upisane djece, a slobodna su još četiri mjesta-kaže ravnateljica. To je, kaže ravnateljica Karakaš, privremeno rješenje za smještaj djece jasličke dobi dok ne bude dovršena rekonstrukcija i dogradnja matičnoga vrtića u Grubišnom Polju.
S obzirom na to Grad Grubišno Polje, odnosno gradonačelnik, dao je suglasnost vrtiću za  zapošljavanje dvoje odgojitelja.
Gradsko je vijeće donijelo i Zaključak o prihvaćanju i Kurikuluma Dječjega vrtića Tratinčica i Godišnjeg programa i plan rada za tekuću pedagošku godinu.(RGP)