Objavljeno: 12/01/2018

Mustafa Husein najtraženiji je obiteljski liječnik u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Grubišnom Polju, u kojemu živi od 1988. godine, skrbi o 2135 pacijenata, ne samo iz našega grada, već i iz bliže i dalje okolice

/slika/vijesti/2018/2018_01/2018_01_664_x_495/180112_dr_husein.jpg

Grubišnopoljski liječnik Mustafa Husein, koji svoju ordinaciju u našem gradu vodi od 1988. godine, županijski je rekorder kada je u pitanju broj pacijenata. Naime, skrbi o ukupno 2135 pacijenata, odnosno 35 više od gornje granice do koje sufinancira HZZO. Tako među njima nisu samo Grubišnopoljci, već ih ima i iz Zagreba, Daruvara, Virovitice i Bjelovara, te onih koji su i nakon selidbe iz grada ostali njegovi pacijenti.
Titula rekordera po broju pacijenata u našoj županiji nije stigla slučajno, već ponajprije stručnošću, godinama stvaranim povjerenjem i brzinom, kao nekim od njegovih odlika, dok je jedna od važnih ta da većinu svojih pacijenata poznaje 'u dušu', što u nekim slučajevima olakšava i ubrzava rad.-Do toga je došlo nakon dugogodišnjega iskustva i života s tim ljudima. Naime, najveći broj pacijenata toliko dobro poznajem da se svaka promjena ili novo stanje vrlo brzo uočava i prepoznaje. Novim pacijentima ipak treba posvetiti više pažnje kako bi se s njima upoznao-kaže dr. Husein. Sve mu to jamči da ponekad kvalitetno zbrine i do 100 pacijenata dnevno.
U emisiji Radija Grubišnoga Polja 'Gost u studiju' rekao je da je dobar dio svojih pacijenata upoznao na ratištu radeći kao ratni liječnik, te je na to razdoblje iznimno ponosan. U Hrvatsku je iz Palestine došao 1978. godine i nakon studija posao igrom slučaja pronašao upravo u Grubišnom Polju, koje mu se, kaže, svidjelo zbog ljudi te je odlučio je ostati. Imao je ponuda i iz inozemstva koje bi mu osigurale daleko veća primanja, ali nije želio odlaziti budući da se u ovom gradu lijepo skrasio.-Ostao sam ovdje upravo stoga što sam se povezao s ljudima, sklopio lijepa i velika prijateljstva i poznanstva. Postao sam domaćinom u Grubišnom Polju i to ne želim mijenjati-ističe dr. Husein.
Ističe da je u liječničkom pozivu neophodno svakodnevno educiranje, pa tako i sada bez obzira na veliko liječničko iskustvo svakodnevno se educira i ide u korak s najnovijom medicinskom praksom  putem knjiga, kongresa, predavanja. To mu je tijekom karijere pomagalo da ostvaruje najvišu učinkovitost na zadovoljstvo svojih pacijenata. Iz svog bogatog radnog iskustva izdvaja jedan slučaj u djevojčice oboljele od meningokokne sepse, koja je, poznato je vrlo opasna bolest, nerijetko sa smrtnim ishodom. Bolest je na vrijeme prepoznao i djevojčicu izliječio i spasio.(RGP)