Objavljeno: 07/06/2016

Na vrijeme napuštena plamteća zgrada, pružena pomoć ozlijeđenima i ugašen požar !

Vježba evakuacije i spašavanja provedena je u organizaciji Grada Grubišnoga Polja i bjelovarskog Područnog ureda DUZS-a

/slika/vijesti/2016/2016_06/2016_06_664_x_495/160607_evakuacija.jpg

Vozila hitne, policije i vatrogasaca pohitala su ispred zgrade Gradske uprave iz koje je sukljao gusti dim ! U međuvremenu je većina djelatnika Gradske uprave i drugih službi koje se nalaze u zgradi hitno evakuirana, osim jedne djelatnice zbog teških ozljeda ostala u zgradi u kojoj je buknuo požar. Brzom intervencijom vatrogasaca izvučena je iz plamteće zgrade, te su njoj i još jednoj zaposlenici s lakšim ozljedama djelatnici Zavoda za hitnu medicinu pružili pomoć. Nakon što su vatrogasci ugasili požar svi su se vratili na svoje radna mjesta ......... Naravno, riječ je ne o stvarnoj situaciji, već o današnjoj vježbi evakuacije i spašavanja u slučaju požara provedenoj u organizaciji Grada Grubišno Polja i bjelovarskog Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanja.
-Simulirali smo jedan akcident, požar, gdje smo improvizirali da imamo i ozlijeđene osobe. Uključili smo i hitnu, policiju i vatrogasce i sve službe koje su u takvim slučajevima na raspolaganju, kako bi utvrdili kako funkcionira i jesmo li ovdje organizacijski sposobni to provesti bez ljudskih žrtava. A to smo i dokazali-rekao je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
U vježbi održanoj u 11 sati osim djelatnika Gradske uprave i svih ostalih korisnika zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića sudjelovale su i žurne službe: Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, policija i vatrogasci, a svime je koordinirao bjelovarski Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, koji planira i periodično provodi takve vježbe na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.
-To je prvi puta otkako u posljednjih 10 godina vodimo evidenciju da je vježba provedena u jednom objektu s više korisnika, odnosno različitih službi na području županije-kazao je Marijan Radoš, pročelnik toga ureda. Podsjetimo, u našem su gradu slične vježbe evakuacije i spašavanje već provedene u osnovnoj i srednjoj školi. Naposljetku Radoš je ocijenio da je vježba pokazala dobru spremnost hitnih službi, ali i ostalih njezinih sudionika. (RGP)