Objavljeno: 29/08/2014

Nk Zdenka '91 u novoj ligi, Bilogora '91 spremna za novo prvenstvo

U dvama gradskim klubovima u narednom prvenstvu očekuju plasman oko sredine tablice

/slika/vijesti/2014/664_x_495/06_02_nk_zdenka.jpg

Ljetna stanka je prošla, kada je u pitanju NK Zdenka '91, a u slučaju NK Bilogore '91, završava ovoga vikenda. Naime, pred dvama gradskim nogometnim klubovima su nova prvenstva. Pred Zdenkom '91 u staroj-novoj Međužupanijskoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, koja je od ove godine ponovno uvedena, a Bilogora '91 nastavlja u 2. županijskoj ligi. Kakav plan jasno je dao do znanja predsjednik Zdenke '91 Zdravko Rizman.-Plan je sredina tablice. Po kvaliteti mislim da to i zaslužujemo-kaže Rizman u razgovoru za Radio Grubišno Polje.
Kroz novu ligu Zdenka '91 će kročiti s neznatno izmijenjenom momčadi, koju od početka sezone vodi novi trener Alen Mrzlečki. Naime, Đuro Petrinac, koji je lani dobro vodio momčad, vratio se u svoju Moslavinu.-Mrzlečki je prestao igrati nogomet i o njegovoj nogometnoj karijeri zna se tko je i što je, no hoće li se to sve prenijeti i na utakmice, treninge, domaće dečke i vođenje ekipe, to ćemo vidjeti-kaže Rizman.
Pred Zdenkom je ukupno 13 utakmica u prvom dijelu prvenstva, koji završava 16. studenog. No, Rizman nije presretan niti rasporedom.-Prve četiri utakmice imamo dosta kvalitetne protivnike, a i ždrijebom nam je određeno da u listopadu igramo tri utakmice vani a jednu kod kuće, tako da ćemo imati jako „krvave“ borbe-navodi predsjednik Zdenke '91.
I u NK Bilogori '91 planiraju zadržati poziciju u gornjem dijelu ljestvice, gdje su završili i lanjsku sezonu. Tajnik kluba Slavko Barišić navodi da im nije cilj odlazak u višu ligu.-U našoj ligi se sada natječe 10 klubova, među kojima je nekoliko njih koji su nešto bolji od nas-kaže Barišić. U novu sezonu ulaze s nešto izmijenjenim sastavom, gdje je nekoliko Bilogorinih igrača prešlo u Zdenku, a nekoliko ih se iz susjednih klubova vratilo.-To je pohvalno i drago nam je kada netko od naših igrača odlazi igrati u viši rang. Isto tako iz Zdenke je u Bilogoru također prešao jedan igrač-dodaje Barišić.
Da između Zdenke '91 i Bilogore '91 vlada prijateljstvo, a ne rivalstvo klubovi su dokazali već nekoliko puta organiziravši prijateljske susrete. Jedan takav odigran je u srijedu na Bilogorčevu stadionu u kojemu se Bilogora '91 susrela s juniorima Zdenke '91, koji je završio s 4:2 za Bilogoru '91.
I juniori Zdenke '91 kreću s prvenstvom ovoga vikenda, od ove sezone pod trenerskom palicom Tonija Marušića. Nakon što je NK Zdenka '91 već odigrala prvo kolo novoga prvenstva, te od Daruvara izgubila s 4:1, Bilogorce vatreno krštenje čeka ovoga vikenda kada će se na domaćem terenu susresti s NK Mladošću-Nadom iz Hrastovca. Zdenka '91, pak, sutra ugošćuje momčad iz Virja.(RGP)