Objavljeno: 13/06/2017

Održana posljednja sjednica Dječjeg gradskog vijeća u ovoj školskoj godini

Gradonačelnik Z. Mađeruh male je vijećnike izvijestio da će Grad Grubišno Polje kupiti knjige za sve učenike osnovne škole

/slika/vijesti/2017/2017_06/2017_06_664_x_495/170613_djecje_GV.jpg

Danas je posljednji puta u ovoj školskoj godini zasjedalo Dječje gradsko vijeće, posljednji puta pod predsjedanjem vjeroučiteljice Ane Ivšić, koja od 27. lipnja preuzima dužnost ravnateljice Srednje škole Bartola Kašića.
U prvom dijelu sjednice grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je male vijećnike izvijestio o koracima koje je Grad poduzeo na prijedlog Dječjeg gradskog vijeća. Među njima je uređenje dječjih igrališta novim modernim spravama, te financiranje izleta malih vijećnika. No, izvijestio je i o puno važnijem zadatku, a to je kupovini udžbenika svim osnovcima, koja je stavljena ispred nekih gradskih infrastrukturnih investicija.-Do četvrtoga razreda imamo novac planiran u proračunu, a za knjige od 5. do šestog razreda osigurat ćemo izmjenama i dopunama gradskoga proračuna do početka školske godine, pa vas molim da obavijestite roditelje da ne kupuju knjige. Ukupna investicija za knjige je oko 450 000 kuna-kazao je gradonačelnik.
Ravnateljica Snježana Šeliš je male vijećnike upoznala s opsežnim projektom obnove škole vrijednim osam milijuna kuna, ali i s činjenicom da je škola prije dva tjedna dobila prvog nastavnika mentora, Davora Hrvatina. Izvijestila je i o tome da je u školi održana prezentacija Školske zadruge 'Labudica', koja će s radom početi naredne školske godine, te pozvala učenike da se uključe u njezin rad.
U sklopu sjednice Dječjeg gradskog vijeća ravnateljica Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman Marina Kamber je prezentirala i projekt 'Ljeto u gradu', koji će tijekom ljetnih mjeseci djeci i mladima ponuditi obilje nekih već poznatih, te i nekih novih sadržaja i aktivnosti, kako bi im ljeto proteklo ugodnije, zabavnije i ispunjenije.(RGP)