Objavljeno: 20/09/2018

Održana prva glazbena radionica u okviru projekta 'Život kroz pjesmu'

Projekt provodi Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje putem Zaklade 'Za djecu Hrvatske'

/slika/vijesti/2018/2018_09/2018_09_664_x_495/180920_glazbena_radionica.jpg

Jučer je u Udruzi osoba s invaliditetom Grubišno Polje održana prva glazbena radionica u okviru projekta 'Život kroz pjesmu'. Udruga je projekt ostvarila putem Zaklade 'Hrvatska za djecu', koja je za tu svrhu osigurala 48 000 kuna, ponajprije za kupnju instrumenata. Tako je Udruga odnedavno bogatija za nekoliko instrumenata poput digitalnog pijanina, gitare, bongosa, te je nabavljena i mikseta s mikrofonom.
Odaziv na jučerašnju prvu radionicu je bio dobar, ocjenjuju u Udruzi, budući da se odazvalo 15-ero djece i mladih s područja grada. Jučer su na početku provedene interaktivne igre međusobnog upoznavanja sudionika radionice, a  potom i upoznavanje s instrumentima i dijelom glazbe. Radionice vode volonteri Matija Novak i Dario Kolarić, koji će djecu i mlade u početku upoznavati s instrumentima, a potom ih postupno uvoditi u svijet glazbe.
Rad polaznika projekta 'Život kroz pjesmu' bit će prezentiran i javnosti 3. prosinca, kada će sve ono što su u okviru projekta usvoje, polaznici pokazati na koncertu koji u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Udruga već tradicionalno priređuje.
Stoga iz Udruge pozivaju sve koji se žele okušati na glazbenim radionicama da im se pridruže svake srijede u 15 sati u prostorijama Udruge na drugom katu poslovno-kulturne zgrade Otkos 10 na Trgu bana Josipa Jelačića 7, bez obzira na to imaju li ikakvo glazbeno iskustvo ili nemaju.(RGP; foto: UOSIGP)