Objavljeno: 25/07/2016

Olujno nevrijeme pogodilo Grubišno Polje i nanijelo veliku štetu

Vjetar je lomio i iz korjena čupao drveće, srušio orah na kuću u Ulici 77. Samostalnog bataljuna ZNG-a

/slika/vijesti/2016/2016_07/2016_07_664_x_495/160725_olujno_nevrijeme.jpg

Vrućine i sparine proteklih nekoliko dana kulminirale su sinoć olujnim nevremenom koje je oko 20 sati zahvatilo područje Grubišnoga Polja. Nažalost, nije prošlo bez šteta.
Snažna kiša praćena olujnim vjetrom nije štedjela kuće, podrume, drveće. Zbog toga su vatrogasci imali desetak intervencija.-S obzirom na to da je već i bila najava takvog nevremena mi smo kao DVD i kao Interventna postrojba bili spremni. Prva je intervencija bila ispred samog vatrogasnog doma gdje je bor urušen preko prometnice. Nakon toga su zaredale intervencije u Velikoj Barni, Ulica kralja Zvonimira, Stalovici, Poljanima. Ispumpavali smo nekoliko podruma, otvarali šahtove da prime višak vode....-kazao je D. Novotni, s kojim smo razgovarali upravo za intervencije u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a. Naime, u nevremenu je prema sadašnjim informacijama najgore prošla obitelj Vončina u toj ulici. Olujni je vjetar na njihovu kuću urušio orah. Drvo je oštetilo krovište, te stropove nekoliko prostorija u kojima su stradali i brojni kućanski aparati.
U školskom je parku iz korijena iščupano nekoliko stabala, dok su i u gradskom doslovce prelomljena četiri bora, a nebrojene grane na gradskom su drveću pokidane.
Prema nalogu Grada Grubišnoga Polja od jutra su na terenu raspoložive ekipe koje raščišćavaju nered koji je prouzročilo nevrijeme, dok će Grad u okviru svojih mogućnosti pružiti pomoć. (RGP)