Objavljeno: 10/04/2018

Otvoren natječaj za zapošljavanje 12 žena u 'Zaželi - programu zapošljavanja žena'

Projekt ima za cilj unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150430_grb_praznikrada.jpg

Grad Grubišno Polje, uz suradnju sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom, kandidirao je svoj projektni prijedlog za Program „Zaželi -  program zapošljavanja žena“ Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.  Radi se o projektu koji ima za cilj unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, isti će pomoći glede socijalne uključenosti i na suzbijanju siromaštva. Projektni prijedlog prihvaćen je od strane Ministarstva. Očekivali smo da će Program krenuti ranije, no tek sada je otvoren natječaj za zapošljavanje 12 žena.
Dosadašnji program Pomoći u kući prepolovio je broj zaposlenih. Trenutno je u Centru za pomoć u kući Grada Grubišnog Polja zaposleno samo 4 zaposlenika iz razloga što su Ministarstvo i Bjelovarsko-Bilogorska županija odustali od sufinanciranja tog
programa.
Program „Pomoć u kući“ izuzetno je dobro prihvaćen od strane korisnika, a sada je obogaćen Programom „Zaželi“ koji će postojeća 4 radna mjesta pojačati sa 12 novozaposlenih djelatnica i time osigurati i podići razinu pomoći starim i nemoćnim osobama na području grada Grubišnog Polja.
Ovim putem želimo se ispričati svim osobama koje su zbog umanjenja broja zaposlenih privremeno uskraćeni za pomoć. U sljedećih 30 dana povećati će se broj zaposlenih na ukupno 16 djelatnica pa će doći do osnaženja potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici.
Uspješnosti prihvaćanja Programa „Zaželi – pomoć zapošljavanja žena“ , osim Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, doprinijeli su i Centar za socijalnu skrb Grubišno Polje, Matica umirovljenika Grubišno Polje te Centar za pomoć u kući Grada Grubišnog Polja.
Već sada je pokrenuta aktivnost na srodnom projektu preko Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje što će biti još jedan iskorak u pružanju pomoći osobama treće životne dobi.