Objavljeno: 19/06/2017

Ove godine bit će obnovljeno 13 obiteljskih kuća na području grada

Lani nije bilo obnove, pa je Grad Grubišno Polje intervenirao kod Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i dobio jamstva

/slika/vijesti/2017/2017_06/2017_06_664_x_495/170619_obnova.jpg

Područje Grubišnoga Polja tijekom Domovinskoga rata pretrpjelo je znatnu štetu, zbog čega je bila potrebna pomoć države u njezinoj obnovi. Tu je svoju ulogu odigrala Agencija za promet nekretnina, koja je osim u slučaju oštećenih objekata, građevinski materijal i obnovu donirala i drugim mladim obiteljima s područja grada. Naime, tijekom proteklih godina obnovljene su čak 224 kuće.
No, kako prošle godine niti jedan paket građevinskoga materijala nije stigao na područje grada, interveniralo je njegovo čelništvo.-Mi smo kao lokalna uprava intervenirali na zahtjev građana. Lani nije bilo isporuke građevinskoga materijala niti obnove kuća na području Grada. Održali smo sastanak i tražili suradnju sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje i dobili jamstva da će u ovoj godini intervenirati-kazao je Gradonačelnik Zlatko Mađeruh. U tijeku je projektno tehničko planiranje kojim će se za 13 obiteljskih kuća na području grada osigurati obnova odnosno dostava paketa građevinskoga materijala u ovoj godini.(RGP; foto: Arhiva)