Objavljeno: 02/04/2020

Ovoga vikenda poseban blagoslov grančica, jela, vode i vjernika uoči Uskrsa

Župnik će u petak, subotu i nejdelju kroz sve gradske ulice u tri dana pronijeti Presveti Oltarski Sakrament i s ulica blagosloviti što su vjernici pripremili

/slika/vijesti/2020/2020_01/2020_01_664_x_495/200117_blagoslov_gr_uprava1.jpg

Ove godine zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom izostat će uobičajeni obredi Velikoga tjedna i Uskrsa. Kako bi ipak ti blagdani i dio obreda bio bliže svim vjernicima grubišnopoljski župnik preč. Većesalv Magić odlučio je obići sve vjernike i istovremeno se pridržavati svih mjera. Evo njegove poruke:
-U ova teška vremena kada nas pritišće muka, patnja i bolest i kada ne možemo normalno obavljati svete sakramente i zajednički slaviti svete mise želja mi je donijeti Isusa svima vama, a da se držimo svih propisanih normi kojih se trebamo držati. Zato samo odlučio blagosloviti i posvetiti obje župe i to tako što ću kroz tri dana obići sve ulice i naselja naših župa pronijeti Presveti Oltarski Sakrament i tako blagosloviti ljude i sve drugo što se obično blagoslivlja kroz ove dane.
Zato vas molim da jedni drugima prenesete kada će koja ulica ili mjesto biti na redu i da, ako želite, na ulazu u vaše dvorište stavite ono što želite blagosloviti: grančice za Cvijetnicu, jelo za blagoslov, vodu kojom ćete kod kuća blagoslivljati. I, naravno, sve vas koji želite blagoslov budite na balkonima ili u vašim dvorištima kad budem blagoslivljao prema rasporedu:

Petak 3. travnja:
Početak u 12 sati iz župne crkve sv. Josipa i Gradske uprave, potom ulice: Jemeršićeva, Ignjatička, Kozarčeva, Praškog proljeća, Ivana Zajca, T.B. Banje, Lovrakova, Gajeva, Preradovićeva, Klemenova, Hrvatskih branitelja i A. Hebranga.
Od 15 sati - Relkovićeva, 77. Samostalnog bataljuna ZNG-a, 4. Studenog, Ilovska, Kolodvorska, Ničeova, Klovićeva, Matoševa i Ujevićeva.

Subota 4. travnja:
U 11 sati – Ulica kralja Zvonimira od Virovitice, potom Stalovica, N.Š Zrinskog, Matije Gupca i Badalićeva, Braće Radića, 30. svibnja, Lipovac, Orlovac uz glavnu cestu, Mali Zdenci, Veliki Zdenci, Gradina, Hercegovačka i Ilovska.
U 14 sati - Ilovska od Ilove, Zdenački gaj i 30. svibnja u Malim Zdencima.

Nedjelja 5. travnja:
U 11 sati - Poljani, Orlovac od ceste s dijelom T.B. Banje, Grbavac, Velika Barna kralja Tomislava od Velikog Grđevca i Kreševine te Braće Radića. Zatim Mala Barna, Velika Peratovica, Mala Peratovica, Dapčevački Brđani, Velika Dapčevica i Lončarica.

Budimo dostojanstveni, čuvajmo jedni druge i neka nas sve Božji blagoslov čuva od svakoga zla i bolesti ! 
Vaš župnik Većeslav

Fotografija: M.P. (Arhiva)