Objavljeno: 16/05/2018

Pčelarima prezentirane gradske potpore i pružena pomoć u ispunjavanju dokumentacije

Zamjenik gradonačelnika Z. Pavičić ističe da je cilj da poljoprivrednici povuku što više novca putem pripremljenog programa

/slika/vijesti/2018/2018_05/2018_05_664_x_495/180516_pcelari.jpg

Zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatko Pavičić jučer se sastao s tridesetak pčelara, članova grubišnopoljske Pčelarske udruge Maslačak. Cilj sastanka bio je da pčelarima prezentira gradske potpore koje oni mogu ostvariti putem gradskoga Programa potpora u poljoprivredi, te im pomogne u ispunjavanju obrazaca za prijavu za ostvarivanje potpora iz sfere pčelarstva. 
Naime, u cilju očuvanja i proširenja pčelinjeg fonda na području grada i stvaranja preduvjeta za daljnju proizvodnju pčelinjih proizvoda Grad putem Programa potpora u poljoprivredi sufinancira držanje i proizvodnju pčela s 30 kuna po svakoj pčelinjoj zajednici upisanoj u Evidenciju pčelara i pčelinjaka Hrvatskog pčelarskog saveza, za korisnike koji imaju prebivalište na području Grada Grubišnoga Polja. Maksimalni iznos novčane potpore po jednom korisniku može biti do 1.500 kuna u kalendarskoj godini.
Zamjenik gradonačelnika Pavičić je tako sinoć pomogao pčelarima da popune glavninu obrazaca potrebnih za podnošenje zahtjeva, te su upućeni da ih zajedno s još dodatnom dokumentacijom koju trebaju prikupiti dostave u gradski Upravni odjel za gospodarstvo.
Osim da se pčelarima pomogne pri prijavljivanju, namjera je bila ujedno i promovirati Program potpora u poljoprivredi Grada Grubišnoga Polja od 2018. do 2020. godine, koji u odnosu na prethodni donosi puno više potpora. Zamjenik Pavičić ističe kako je cilj da poljoprivrednici povuku što više novca putem pripremljenog programa, jer je njime i rezerviran novac u proračunu.
-Gradonačelnik Zlatko Mađeruh i ja osobno svjesni smo da ne možemo promijeniti poljoprivrednu proizvodnju ovdašnjih poljoprivrednika, no dakako da marimo za poljoprivrednike i brinemo o poljoprivrednoj proizvodnji, koja je najveća gospodarska grana na području našega grada-kazao je Z. Pavičić.(RGP)