Objavljeno: 03/12/2018

Po 22. puta zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće

/slika/vijesti/2018/2018_12/2018_12_664_x_495/181203_g_vijece.jpg

U petak je po 22. puta u ovom sazivu zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće, a sjednica je prema običaju započela aktualnim satom. Vijećnička pitanja bila su o najavljenoj reviziji poslovanja i cijenama usluga Komunalca, o ostvarenju potpora u poljoprivredi i poduzetništvu koje je Grad planirao u svojem proračunu u ovoj godini, o statusu dviju energana u Zoni malog i srednjeg poduzetništva, te o uklanjanju nelegalnih građevina i stabala kod zgrade u Ilovskoj ulici 2 u Velikim Zdencima.
Nakon aktualnog sata, bilo je još 20 točaka dnevnoga reda. Među njima je bilo davanje suglasnosti na Izmjene Pravilnika o plaćama Dječjega vrtića Tratinčica, Izmjene i dopune financijskoga plana te ustanove, kao i njezin Financijski plan za slijedeću godinu. Na dnevnom su redu bile Izmjene i dopune financijskog plana Javne vatrogasne postrojbe za ovu, te donošenje onoga za slijedeću godinu kao i Plan i program rada postrojbe za 2019. godinu.
Gradsko je vijeće dalo suglasnost na Izmjene i dopune financijskoga plana Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja za ovu godinu, te donijelo Financijski plan te ustanove za narednu godinu, kao i Plan i program rada za 2018. godinu. Iste dokumente Gradsko je vijeće donijelo i u slučaju Gradske knjižnice Mato Lovrak i Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Donijet je i Program održavanja te Program izgradnje komunalne infrastrukture na području grada u slijedećoj godini, kao i Plan gradnje komunalnih vodnih građevina za 2019. godinu. Gradsko je vijeće donijelo i Rješenje o imenovanju Marine Kamber ravnateljicom Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman na razdoblje od četiri godine.
Nakon što je ponovljen natječaj za odabir najboljeg izvođača radova na Rekonstrukciji i dogradnji Dječjega vrtića Tratinčica, Vijeće je između triju pristiglih odabralo ponudu đurđevačke Bistre, koja će taj posao obaviti za 6 269 502,24 kune bez PDV-a.