Objavljeno: 13/03/2019

Po 26. puta zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće

/slika/vijesti/2019/2019_03/2019_03_664_x_495/190313_gradsko_vijece.jpg

Jučer je po 26. puta u ovom mandatu zasjedalo grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Sjednica je prema običaju započela aktualnim satom, koji je i jučer bio rezerviran za vijećnička pitanja. U okviru aktualnog sata raspravljalo se o prijavi na Javni poziv Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije za sufinanciranje aktivnosti gradova i općina, mogućnostima stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, oživljavanja Tvinova pogona u Grubišnom Polju, izborima za Vijeća nacionalnih manjina, rješavanju pitanja pasa lutalica u gradu, ispunjavanja obveze formiranja skloništa za pse te o odvozu i cijeni otpada.
Potom su odrađene su još 23 točke dnevnoga reda, među kojima su bila izvješća o radu i financijska izvješća za prošlu godinu Savjeta mladih, Javne vatrogasne postrojbe i Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Potom je prihvaćeno izvješće o radu direktorice Turističkog ureda i financijsko izvješće Turističke zajednice za prošlu, dok je Vijeće dalo i suglasnost na Program rada Turističke zajednice za ovu godinu. Raspravljalo se o radu i financijama u prošloj godini Gradske knjižnice „Mato Lovrak“, Centra za pomoć u kući Grada Grubišnoga Polja te o financijama Dječjeg vrtića „Tratinčica“ za prošlu godinu.
Vijećnici su kao najpovoljniju ponudu za nabavu rabljenog kombi vozila za potrebe Gradske uprave prihvatili onu Auto Kotrbe, prema kojoj će Grad po cijeni od 193 000 kuna kupiti rabljeni Opel Vivaro. Prihvatili su izvješće provedenih aktivnosti Strateškog razvojnog programa Grada za prošlu i donijeli Akcijski plan provođenja Strateškog razvojnog programa Grada za ovu godinu. Donijeta je analiza stanja sustava civilne zaštite za prošlu i Plan razvoja sustava civilne zaštite za ovu godinu. Gradsko je vijeće odabralo i najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom na području grada prema kojoj će grad električnom energijom po cijeni od 225 972,26 kuna opskrbljivati tvrtka RWE Energija iz Zagreba. Vijeće je poslove sustavne proljetne i jesenske deratizacije povjerilo Eko sanitarnoj zaštiti koja će posao obaviti po neto cijeni od 199 172 kune. Gradsko je vijeće uputilo i javni poziv za izbor članova Savjeta mladih Grada.