Objavljeno: 08/09/2020

Počela nova pedagoška godina u obnovljenoj i dograđenoj vrtićkoj zgradi

Nova pedagoška godina je s obzirom na pandemiju koronavirusa počela u do sada neviđenim uvjetima

/slika/vijesti/2020/2020_09/2020_09_664_x_495/200908_vrtic_pocetak_godine.jpg

Grubišnopoljski Dječji vrtić Tratinčica u ponedjeljak je otvorio svoja vrata. Naime, krajem prošloga tjedna stigla je uporabna dozvola i od ponedjeljka 140 djece boravi u obnovljenoj i dograđenoj matičnoj zgradi vrtića, prostor koje je sada dvostruko veći negoli je bio prije obnove, započete krajem ožujka ove godine. Podsjetimo, projekt je to Grada Grubišnoga Polja vrijedan 9,3 milijuna kuna, kojim je dograđen i adaptiran te potpuno novom opremom opremljen vrtić u Grubišnom Polju. Pri tomu je 85 posto sredstava iz fondova Europske unije.
-Zgrada je dvostruko veće površine negoli dosada i još uvijek se navikavamo na novi prostor. Bilo je zanimljivo gledati izraze lica roditelja i djece koja su već bila u vrtiću kada su ugledali novi prostor. Veći je, svjetliji, nov, a posebnu su pažnju djece zaokupile nove igračke-kaže ravnateljica vrtića Biljana Karakaš.
No, poznato je da je nova pedagoška godina kao i školska s obzirom na pandemiju koronavirusa počela u do sada neviđenim uvjetima. Za vrtiće su iste preporuke kao i za niže razrede osnovnih škola.-Nije obvezno nošenje maski, ali je obvezna dezinfekcija ruku odraslih. Djeca ne moraju dezinficirati ruke, ali tijekom dana ih moraju više puta prati, što im je sada zanimljivo jer imaju slavine koje reagiraju na pokret. Roditelji se smiju zadržavati najviše do 15 minuta u zgradi, ulaska u sobe gdje djeca borave nema, što roditeljima koji prvi puta dovode djecu djeluje pomalo okrutno, ali nažalost zbog uputa tako mora biti-kaže B. Karakaš.
U novoj pedagoškoj godini u vrtić je krenulo 160 djece, od kojih su 20 u područnom odjeljenju u Velikim Zdencima. (MP)